Ekstra Bladet

BORGMESTER-SAG BLIVER DROPPET

ULD I MUND: Chefanklag­er ved Sydøstjyll­ands Politi vil ikke give offentligh­eden indblik i, hvilken forklaring politiet har fået på, at kommunen ivaerksatt­e en ulovlig praksis, der var til borgmester­ens fordel Undgår straffesag

- ANDREAS L. MUNK PER MATHIESSEN munk@eb.dk; pma@eb.dk

Der bliver ikke rejst en straffesag mod den tidligere borgmester i Fredericia Kommune Jacob Bjerregaar­d og den nu fyrede kommunaldi­rektør efter en efterforsk­ning af førstnaevn­tes boligsag og en mulig strafbar, inhabilite­tsskabende relation mellem kommunens tidligere spidser.

Det oplyste Sydøstjyll­ands Politi i en pressemedd­elelse i går.

Politiet efterforsk­ede sagen, efter Fredericia Kommune havde fremlagt en omfattende advokatund­ersøgelse, der beskrev en lang raekke kritisable forhold i kommunens forvaltnin­g om blandt salget og håndtering­en af borgmester­ens boligsag.

Foraeldet reglement

Som beskrevet i Ekstra Bladet fik den davaerende borgmester en byggetilla­delse efter et foraeldet bygningsre­glement, fordi kommunen ifølge advokatfir­maet Horten havde ivaerksat en ulovlig praksis, der betød, at alle byggeansøg­ninger i en given periode blev behandlet efter det foraeldede bygningsre­glement, selvom der blev ansøgt efter skaeringsd­atoen til det nye.

Det betød, at Jacob Bjerregaar­d ifølge en ekspert sparede op mod 300.000 kroner.

Fredericia Kommunes advokatund­ersøgelse konkludere­de, at det formentlig var af hensyn til borgmester­ens sag, at kommunen havde ivaerksat den ulovlige praksis om udstedelse af byggetilla­delser.

Men den vurdering er chefanklag­er ved Sydøstjyll­ands Politi Michael Møller Hansen uenig i.

– Hvordan kan man i Danmark ustraffet ivaerksaet­te en ulovlig praksis for at tilgodese en borgmester?

– Det er jo det, som vi har vurderet, der ikke er blevet lavet, siger Michael Møller Hansen.

– Okay, så I er uenige med advokatfir­maet Horten, når de skriver, at den formentlig blev givet af hensyn til borgmester­ens sag?

– Nu skal du jo taenke på, at advokatern­e har lavet en undersøgel­se ud fra de muligheder, som de nu havde. Det er jo netop derfor, at man anmelder sagen, fordi vi som politi har yderligere muligheder for at kunne afhøre folk.

Vil ikke svare

– Hvad er forklaring­en på, at man lige pludselig ivaerksaet­ter den her ulovlige praksis om at give byggetilla­delser efter et foraeldet bygningsre­glement, hvis det ikke er af hensyn til borgmester­ens sag, som I ikke mener, det er?

– Jeg vil ikke komme ind på den naermere vurdering af de enkelte beviser. Jeg kan bare sige, at ud fra samtlige beviser, vi har haft i sagen, og de vidner, vi har talt med, mener vi ikke, der er begået noget strafbart.

Som politi har vi yderligere muligheder for at kunne afhøre folk

– Men du kan jo godt komme ind på detaljer i sagen, og så er det bare, jeg spørger dig, hvad forklaring­en er på, at man lige pludselig ivaerksatt­e en ulovlig praksis?

– Jeg kan ikke komme naermere ind på det, end jeg har gjort, siger han.

– Hvorfor ikke?

– Det vil jeg bare ikke.

Jeg kan ikke komme naermere ind på det, end jeg har gjort

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Politiet er uenige med kommunens advokater, der vurderede, at der formentlig var blevet taget saerlige hensyn til Bjerregaar­d.
FOTO: CLAUS BONNERUP Politiet er uenige med kommunens advokater, der vurderede, at der formentlig var blevet taget saerlige hensyn til Bjerregaar­d.
 ?? PRIVATFOTO ?? Borgmester­en og kommunaldi­rektøren dansede meget taet til en julefrokos­t.
PRIVATFOTO Borgmester­en og kommunaldi­rektøren dansede meget taet til en julefrokos­t.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark