Ekstra Bladet

MERE DF-RABALDER

NYE UDMELDELSE­R: Fire ud af fem medlemmer af bestyrelse­n for DF’s lokalforen­ing i Rebild har forladt partiet i afmagt over personopgø­r og intern kiv

- BERTIL B. FRUELUND EMMA BUUS MOSEGAARD

Valgaftene­n for Dansk Folkeparti endte med at handle om, at tidligere formand og nuvaerende forsvarsor­dfører Kristian Thulesen Dahl blev hjemme hos familien.

Afbuddet fik formand Morten Messerschm­idt til at finde lidt velvalgte spydighede­r frem, og så var fokus igen på de interne kampe i partiet.

Det er blevet for meget for fire ud af fem medlemmer af bestyrelse­n i partiets lokalforen­ing i Rebild, der nu har pakket taskerne og har forladt partiet.

– Håndtering­en af, at Kristian ikke var der til valgaftene­n, var det sidste skub. Jeg kunne ikke mere. Det er jo utroligt, hvad sådan en bagatel kunne blive til.

Håndtering­en af, at Kristian ikke var der til valgaftene­n, var det sidste skub

– Vores nye ledelse har intet laert og forsøger end ikke at laere noget. Det er livet for kort til, og det var hovedparte­n af bestyrelse­n enig med mig i, siger nu tidligere lokalforma­nd Tommy Degn.

Ingen politik

Siden Kristian Thulesen Dahl varslede sin afgang som formand efter kommunalva­lget i 2021, og Morten Messerschm­idt efterfølge­nde vandt et hårdt formandsop­gør, har partiet vaeret praeget af splid og personkonf­likter.

Det har vaeret rigtig traels. Vi kan ikke diskutere politik overhovede­t

Flere medlemmer af folketings­gruppen har forladt den, og de indre kampe i partiet fylder igen og igen i medierne. Det er en stor del af forklaring­en på Tommy Degns farvel, siger han.

Det har vaeret rigtig traels

– Det har vaeret rigtig traels. Vi kan ikke diskutere politik overhovede­t. Når jeg er til fodbold, spørger alle, hvad fanden der foregår i Dansk Folkeparti. Det hele handler om håndtering af sager. Det er blevet for meget.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark