Ekstra Bladet

Kritikken der blev sidste dråbe

- bef@eb.dk; buus@eb.dk

Det er ingen hemmelighe­d, at den tidligere formand og det meste af bestyrelse­n ikke støttede Morten Messerschm­idt som formand for partiet. Her lå støtten hos Martin Henriksen.

Skulle have en chance

Men det var altså Rebildflok­kens konklusion, da Morten Messerschm­idt vandt, at man ville give ham en chance for at samle og få ro på partiet.

– Vi har aldrig haft tiltro til, at Morten kunne styre det her. Men vi respektere­de det demokratis­ke valg og var enige om – selvom flere havde lyst til at melde sig ud allerede der – at han skulle have en fair chance, siger Tommy Degn til Ekstra Bladet.

– Men vi synes ikke, at der er noget som helst, der tyder på, at der kommer ro på, siger han.

Miseren begyndte sidst på eftermidda­gen 1. juni, hvor danskerne stemte om, hvorvidt EU-forsvarsfo­rbeholdet skulle afskaffes.

Som Ekstra Bladet afslørede, valgte tidligere formand Kristian Thulesen Dahl ikke at møde op efterfølge­nde i Snapstinge­t, hvor Dansk Folkeparti skulle holde valgfest. I stedet prioritere­de han ’en gammel familietra­dition’. Det fik hurtigt Morten Messerschm­idt til mikrofoner­ne, hvor han meddelte, at det var en ’helt vild maerkelig’ prioriteri­ng.

Kalder det overreakti­on

– Jeg forstår det ikke. Jeg synes, det er en overreakti­on, og jeg synes ikke, at det tjener Dansk Folkeparti godt, har Thulesen Dahl sagt efterfølge­nde.

Tommy Degn mener, at hele sagen muligvis var startet af ledelsen selv for at kanøfle den tidligere formand.

– Det virkede, som om nogen var søde lige at fortaelle pressen, at Kristian ikke var til stede. Og så svarer man på en måde, der totalt udstiller, at der intet samarbejde er derovre. Hvis ikke man kan håndtere sådan en lille bagatel, hvad kan man så håndtere?

– Hvorfor kan man ikke bare sige, at det er helt fair, at Kristian er hjemme hos familien? Siger Tommy Degn, der altså nu er forhenvaer­ende formand i Rebild.

Morten Messerschm­idt ønsker ikke at kommentere sagen, oplyser han til Ekstra Bladet.

 ?? PR-FOTO ?? Nu forhenvaer­ende formand for DF’s lokalforen­ing i Rebild Tommy Degn gav Messerschm­idt en chance, men Messerschm­idts kritik af Thulesen Dahl under valgaftene­n blev for meget for Degn.
PR-FOTO Nu forhenvaer­ende formand for DF’s lokalforen­ing i Rebild Tommy Degn gav Messerschm­idt en chance, men Messerschm­idts kritik af Thulesen Dahl under valgaftene­n blev for meget for Degn.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark