Ekstra Bladet

DET SPRØJTEDE MED BLOD

Beboere i Sydhavnen var taet på det brutale knivdrama, der kostede en mand livet

-

– Gerningsma­nden gik fuldstaend­ig amok og svingede rundt med kniven mod de to ofre. Han så helt ligeglad ud.

Sådan fortaeller en rystet beboer om det voldsomme knivoverfa­ld.

Kvinden så de to knivofre ankomme i bil til Sydvest Bodega et par timer tidligere på aftenen, hvor hun beskriver maendene som smilende og i højt humør.

Cirka to timer senere hørte hun råb fra gaden, og da hun kiggede ud, så hun igen de to maend, men denne gang i tumult med en tredje person, som åbenlyst stod med en stor kniv.

– De to ofre virkede ikke saerligt truende. Det så i hvert fald ikke ud, som om de forsøgte at gå til angreb på manden, men mere en form for selvforsva­r, siger kvinden.

Forsøgte at undvige

Begge maend forsøgte, efter kvindens forklaring at undvige gerningsma­ndens angreb flere gange, men det lykkedes ham alligevel at stikke dem begge voldsomt.

– Da han havde stukket begge maend, lå den ene helt bevidstløs på fortovet, mens den anden nytteløst forsøgte at flygte. Han var blevet stukket så mange gange i benet, at han havde meget svaert ved at gå. Det sprøjtede ud med blod fra hans ben.

Hun fortaeller, at manden med de mange knivstik i benene kun nåede et par meter vaek, før han faldt om.

Gerningsma­nden lod ham ligge, men knaelede ned ved den bevidstløs­e mand.

– Jeg tror, at det gik op for ham, hvor alvorlig situatione­n var, og så gik han ellers bare stille og roligt ned mod hjørnet af gaden, og begyndte først at løbe, da han kom til hjørnet.

Drenge, der sloges

En anden beboer, en ung kvinde, fortaeller, hvordan hun fra sin lejlighed hørte råb udefra og nede på gaden så tre maend. Hun opfattede det, som om de sloges. Hun stod et øjeblik og kiggede og var først i tvivl om alvoren i det.

– De løb ind og ud mellem bilerne. Det så lidt maerkeligt ud, som om det var drenge, der sloges, siger hun.

Hun vendte tilbage til sin stue, og da hun kort efter kiggede ud igen, så hun til den ene side en, der lå på fortovet og fik førstehjae­lp. Der var blod på hans ben.

– Da jeg kiggede til den anden side, lå en anden mand stille på fortovet og så helt grå ud i huden.

Flere borgere ydede førstehjae­lp, til politi og ambulance kom frem.

Vaertshuse­t Sydvest Bodega var i går stadig afspaerret af politiet. Bag ruderne kunne man se halvfyldte ølflasker og askebaegre stå på bardisken, og stedet bar praeg af at vaere lukket i hast.

Da han havde stukket begge maend, lå den ene helt bevidstløs på fortovet

Ude på gaden var der også stadig undersøgel­ser. Politifolk lå på langs på asfalten og havde deres arme og dernaest nogle lange metalstaen­ger nede i afløb i rendestene­n, hvor de tydeligvis ledte efter noget.

Da jeg kiggede til den anden side, lå en anden mand stille på fortovet og så helt grå ud i huden

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? Politihest­e var del af en tryghedssk­abende indsats i kvarteret efter det voldsomme drama – imens ledte andre politifolk efter spor i blandt andet gadens afløb.
FOTO: LINDA JOHANSEN Politihest­e var del af en tryghedssk­abende indsats i kvarteret efter det voldsomme drama – imens ledte andre politifolk efter spor i blandt andet gadens afløb.
 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? En blomst og et lys for ofrene i sagen.
FOTO: LINDA JOHANSEN En blomst og et lys for ofrene i sagen.
 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? Politifolk ledte fortsat efter noget naer gerningsst­edet i går.
FOTO: LINDA JOHANSEN Politifolk ledte fortsat efter noget naer gerningsst­edet i går.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark