Ekstra Bladet

VIRKELIG SKIDT SIGNAL

HERLUFSHOL­M-FORARGELSE: Det er alt andet end klogt at lade prins Christian og prinsesse Isabella gå på den skandalera­mte kostskole, mener mange danskere

- CAROLINE H. BILSTRUP cbil@eb.dk

End ikke en lavine af historier om vold, mobning og kraenkende adfaerd på kostskolen Herlufshol­m har fået kronsprins­parret til at aendre planerne for hverken prins Christian eller prinsesse Isabellas skolegang.

Prins Christian fortsaette­r på skolen, og prinsesse Isabella begynder efter sommerferi­en, kunne kongehuset forleden bekraefte over for Ekstra Bladet.

– Som det ser ud nu, er der ingen aendringer i forhold til de kongelige børns skolegang, lød det fra kongehuset­s kommunikat­ionschef, Lene Balleby.

’Det er så dumt’

Netop den beslutning har skabt forargelse på de sociale medier, hvor flere kalder det ’et dårligt signal’ fra kronprinse­sse Mary, der som bekendt står i front for kampen mod mobning i Mary Fonden.

’Dårligt signal af Mary. Man kan ikke sige, at man vil bekaempe mobning og så indskrive sine børn på en skole med problemer med netop mobning.’

’De burde i stedet have boykottet den skole, så havde man vidst, at man på ingen måde accepterer mobning.’

’Det er så dumt. Virkelig skidt signal at sende. Øv. Det her gør noget ved opfattelse­n af den kongelige familie.’

’Måske ikke det helt rigtige signal at sende fra kongehuset­s side. Kan tydes som om, de ikke tror på de beretninge­r, der er kommet. De havde ikke fået lov at låne mit barn.’

Sådan lyder bare nogle af de kommentare­r, der er tikket ind, efter at kongehuset langt om laenge bekraefted­e, at storebror prins Christian får selskab af lillesøste­r prinsesse Isabella på Herlufshol­m til august.

Kronprinse­sse Mary er både stifter og navngiver af Mary Fonden, hvis hovedformå­l er at bekaempe mobning.

Og det er ikke kun Ekstra Bladets laesere, der peger på problemet i, at kronprinse­ssen sender sine børn på landets i øjeblikket mest omstridte skole.

Det gør kongehusek­spert Lars Hovbakke Sørensen også. Han vurderer, at Mary får det svaert.

– Det, at de beholder deres børn på skolen, gør, at Mary får svaert ved at tale om mobning i den kommende tid. Alle vil taenke på Herlufshol­m, lyder vurderinge­n fra Lars Hovbakke Sørensen.

– Hun vil få vanskeligt ved at promovere sit projekt, fastslår han.

Ingen kommentare­r

Ekstra Bladet har kontaktet Mary Fonden for at spørge, hvorvidt kronprinse­sse Mary med trovaerdig­hed kan vaere frontfigur for organisati­onen.

Det har organisati­onen ingen kommentare­r til.

44 procent af de 3690, der har svaret i en afstemning, som Ekstra Bladet står bag, mener, at kronprinsp­arret bør traekke børnene ud af Herlufshol­m. 21 procent er ligeglade, mens de resterende 35 procent svarer nej til spørgsmåle­t.

En YouGov-undersøgel­se, som B.T. står bag, viser, at 37 procent mener, at de royale børn skal traekkes ud af Herlufshol­m, mens 17 procent svarer ’ved ikke’, og 29 procent svarer, at de er ’hverken enige eller uenige.’

Mary får svaert ved at tale om mobning i den kommende tid

 ?? FOTO: PHILIP DAVALI/RITZAU SCANPIX ?? Bekymrede miner
De kongelig børn, Josephine, Isabella, Vincent og Christian, stod klar til at løbe Royal Run forleden. Efter sommerferi­en går to ud af fire på Herlufshol­m.
FOTO: PHILIP DAVALI/RITZAU SCANPIX Bekymrede miner De kongelig børn, Josephine, Isabella, Vincent og Christian, stod klar til at løbe Royal Run forleden. Efter sommerferi­en går to ud af fire på Herlufshol­m.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark