Ekstra Bladet

VILDT DOBBELTLIV ENDTE MED DRAB

SLIPPER FOR FAENGSEL: 44-årige Yasmin blev kvalt, fordi kaeresten ikke laengere kunne holde til presset med at jonglere med kvinder, hemmelighe­der, bolig og økonomi, forklarede han i retten

- CHRISTINA EHRENSKJÖL­D METTE PEDERSEN ehren@eb.dk mepe@eb.dk

Mindst ti års dobbeltliv fik en februardag sidste år en ende for en 56-årig mand.

Det sørgede han selv for, da han draebte 44-årige Yasmin i deres faelles hjem i velhaverkv­arteret Vejlesøpar­ken i Holte nord for København.

Kvinden, som han i Retten i Lyngby i går graedende bedyrede, at han altid har elsket og stadig elsker.

Alligevel haevder han, at de ikke var kaerester, da han kvalte hende og fratog hendes familie en søster og datter.

De var kaerester

Den forklaring mere end tvivler Yasmins bror på. Han fulgte gårsdagens tilståelse­ssag fra bageste raekke.

– De var kaerester. De boede sammen. Vi har vaeret hjemme hos dem, hvor de var et par, sagde han til Ekstra Bladet og praecisere­de, at det altså ikke var mange år siden.

Ifølge den 56-årige mødte de hinanden i 2003 og havde et kaerlighed­sforhold indtil for omkring ti år siden, hvor de forblev både venner og samboende.

Men da han ringede til Alarmcentr­alen 2. februar klokken 14.37, oplyste han, at han havde slået sin kaereste ihjel.

Det lykkedes i første omgang ambulancer­edderne at få Yasmins hjerte til at slå igen, men hun afgik to dage senere ved døden på Rigshospit­alet.

I går tilstod hendes drabsmand formelt sine ugerninger, som han fortsat siger, han ikke forstår og kun husker i brudstykke­r. Én eneste pårørende, som han omfavnede før retsmødets begyndelse, var mødt op som tilhører.

Slipper for faengsel

Domsmandsr­etten lagde mindre end tre timer senere til grund, at den 56-årige havde vaeret sindssyg i gerningsøj­eblikket. I stedet for faengsel skal han anbringes på en psykiatris­k afdeling. Det er uden udløbsdato.

Siden anholdelse­n har han vaeret varetaegts­faengslet i surrogat på en psykiatris­k afdeling, hvor han blandt andet har fået 14 elektrocho­kbehandlin­ger.

Han er blevet diagnostis­eret med bipolar affektiv sindslidel­se, der tidligere blev betegnet som maniodepre­ssiv sindslidel­se.

Da den dømte både er psykisk syg og idømt psykiatris­k behandling, undlader Ekstra Bladet af etiske hensyn at naevne afsløre hans identitet, som redaktione­n er bekendt med.

De var kaerester. De boede sammen. Vi har vaeret hjemme hos dem, hvor de var et par

 ?? PRIVATFOTO ?? Logebror
Den nu dømte havde i en periode en fremtraede­nde rolle i en herreloge.
En af mandens ekskaerest­er har tidligere beskrevet manden som ’en spasmager, som gik op i politik og nogle gange tog tingene let’.
PRIVATFOTO Logebror Den nu dømte havde i en periode en fremtraede­nde rolle i en herreloge. En af mandens ekskaerest­er har tidligere beskrevet manden som ’en spasmager, som gik op i politik og nogle gange tog tingene let’.
 ?? FOTO: EMIL AGERSKOV ?? Politiets minestrimm­el på døren til den 56-årige mands og 44-årige kvindes faelles hjem vidnede om, at noget alvorligt havde fundet sted.
FOTO: EMIL AGERSKOV Politiets minestrimm­el på døren til den 56-årige mands og 44-årige kvindes faelles hjem vidnede om, at noget alvorligt havde fundet sted.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark