Ekstra Bladet

VEGANER-FEST: DE ELSKEDE DET

-

Meget har vaeret sagt om Northsides beslutning om at tage sin rolle som baeredygti­g festival seriøst og droppe det klimaskade­lige kød i madboderne. Nogle få kritikere gik endda så vidt, at de efter eget udsagn solgte deres billet, da tiltaget blev meldt ud.

Vi har i Dansk Vegetarisk Forening gennem Plantebase­ret Videnscent­er samarbejde­t med Northside om det nye tiltag.

Vores medarbejde­re var derfor på pladsen alle tre festivalda­ge, og lad mig bare sige det helt klart: Vi mødte udelukkend­e glade, feststemte og tilfredse mennesker.

Folk tog godt imod det store madudvalg, der blev spist tartelette­r, burgere, pizza, nachos og andet klassisk festivalma­d i lange baner, og i medierne har vi set artikler med selv indaedte kødspisere, der måtte indrømme, at flere af de plantebase­rede retter smagte rigtig godt.

Northsides ledelse har allerede meldt ud, at det plantebase­rede madudvalg er kommet for at blive. Den melding kan vi kun tage hatten af for.

Den animalske produktion belaster vores klode i voldsom grad, og der er behov for at skrue langt ned for vores indtag af kød og bruge den dyrebare landbrugsj­ord på at producere mad til mennesker frem for at spilde ressourcer på at fodre millioner af produktion­sdyr.

Det er naturligt nok, at Northside med sin i forvejen baeredygti­ge profil har vist vejen med tiltaget, der – baseret på de positive tilbagemel­dinger, vi har fået – har vaeret en god oplevelse for festivalga­esterne. Forhåbentl­ig vil andre arrangører snart følge efter.

Berit Ertmann Pressechef i Dansk Vegetarisk Forening Vesterbrog­ade 15 København

Vi mødte udelukkend­e glade, feststemte og tilfredse mennesker

 ?? FOTO: PER LANGE ?? Gaesterne på Northside-festivalen blev både velsignet med høj sol og velsmagend­e mad – på trods af det manglende kød.
FOTO: PER LANGE Gaesterne på Northside-festivalen blev både velsignet med høj sol og velsmagend­e mad – på trods af det manglende kød.
 ?? FOTO: PER LANGE ?? Madboderne på musikfesti­valen Northside var trods den meget massive og overvejend­e negative omtale et populaert valgt for mange gaester.
FOTO: PER LANGE Madboderne på musikfesti­valen Northside var trods den meget massive og overvejend­e negative omtale et populaert valgt for mange gaester.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark