Ekstra Bladet

’HOLD DIN KAEFT DIN PERKERLUDE­R’

POL❘T❘K□R OV□RFALD□T: Den socialdemo­kratiske politiker Rosa Sulaiman blev udsat for et racistisk overfald, da hun forleden var på gåtur med sin hund

- JEPPE GRUNNAN jdg@eb.dk

En fredelig dag i parken udviklede sig til en ubehagelig oplevelse for Rosa Sulaiman.

Hver dag lufter hun sin hund i en park i Aalborg, men denne gang oplevede hun noget, som hun aldrig glemmer.

– En mand kommer imod mig, imens jeg sidder på hug med min hund foran mig. Idet han går forbi mig, spytter han efter mig, siger Rosa Sulaiman til Ekstra Bladet.

Efterfølge­nde begyndte den fremmede mand at råbe ad Rosa.

– Hold din kaeft, din perkerlude­r. Skrid tilbage hvor du kommer fra.

Episoden fandt sted midt på dagen, og der var mange mennesker i parken, men ingen greb ind for at hjaelpe Rosa.

Rosa skyndte sig hjem, men blev overvaelde­t og chokeret over den skraemmend­e oplevelse..

’Det er ydmygende’

– Jeg bliver vred og ked af det. Jeg føler en skam, fordi det er mega ydmygende. Han siger jo nogle ting, som ikke bygger på andet end mit udseende, og hvad min hudfarve tilskriver mig, siger hun til Ekstra Bladet.

– Han kender mig ikke, men han reducerer mig til intet udelukkend­e på grund af mit udseende, og det, synes jeg, er mega hårdt.

Det overrasker Rosa, at det kan ske ved højlys dag, men hun er ikke overrasket over mandens udfald.

– Det overrasker mig ikke, at der kan vaere nogle mennesker, som har tanker og vaerdisaet, hvor jeg ikke er noget vaerd, men at det udfolder sig fysisk i mit lokalsamfu­nd overrasker mig.

Rosa Sulaiman er stadig maerket af den ubehagelig­e oplevelse, og efterfølge­nde vaelger hun at dele oplevelsen i et opslag på Facebook.

– Jeg har oplevet racisme før. Der har for eksempel vaeret bestemte blikke, da jeg var barn og gik på gaden med min mor. Mine foraeldre er også blevet spyttet på, fortaeller hun.

Et problem

Det racistiske overfald har betydet, at Rosa har fået mere blod på tanden i sit arbejde som politiker, og fremover vil hun bekaempe racisme i samfundet.

– Vi er allesammen nødt til at anerkende, at der er et problem. Man skal også kunne tale om det, så man kan gribe ind, hvis man ser det ske.

Rosa Sulaiman er til daglig politiker og byrådsmedl­em i Aalborg.

– Jeg har vaeret politisk aktiv i syv år, hvor jeg har kaempet for bedre integratio­n og for at undgå hadforbryd­elser. Oplevelsen forstaerke­r min lyst til at gøre mit arbejde som politiker, siger hun.

Rosa Sulaiman har meldt sagen til politiet.

Han reducerer mig til intet udelukkend­e på grund af mit udseende

 ?? PRIVATFOTO ?? Rosa Sulaiman har oplevet racisme før overfaldet i parken i Aalborg. Dette foto tog hun af sig selv efter overfaldet.
PRIVATFOTO Rosa Sulaiman har oplevet racisme før overfaldet i parken i Aalborg. Dette foto tog hun af sig selv efter overfaldet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark