Ekstra Bladet

Det er dybt tragisk

Den populaere skuespille­r mener, at der skal findes en løsning på, at store streamingt­jenester nu dropper at producere danske tv-serier og film.

- SAAD AHMAD saad@eb.dk

Det er kommet som det rene tv-chok, at de store streamingt­jenester TV 2 Play, Netflix og Viaplay har valgt at stoppe fremtidige danske produktion­er.

Det er en ny aftale om aflønning af skuespille­re og produktion­sfolk af danske tv-serier og film til streamingt­jenester, der ligger til grund for, at flere selskaber nu dropper at producere dansk fiktionsin­dhold i fremtiden.

Stribevis af kendte skuespille­re er utilfredse med den nye aftale og krydser nu fingre for, at der bliver fundet en ny løsning.

Ekstra Bladet fik en snak med Rasmus Botoft i aftes i Tivoli i København, hvor den kendte skuespille­r stod i spidsen for Tivoli Varietéen i Glassalen.

Her satte den 50-årige skuespille­r ord på aftalen, som han altså langtfra er tilfreds med.

– Der skal findes en løsning. Create Danmark og udbyderne bliver nødt til at komme til forhandlin­gsbordet og finde en aftale, for det er vores alle sammens arbejde, der bliver sat på standby, lyder ordene fra Rasmus Botoft.

Måske for grådige

Create Danmark står i spidsen for fagforbund for danske manuskript­forfattere, instruktør­er og skuespille­re. Foreningen har i flere år kaempet for aftalen, som de store streamingt­jenester altså ikke bryder sig om.

Create Denmark ønsker angiveligt at få en større andel af streamingt­jenesterne­s indtaegter. Så hvis den pågaeldend­e tjeneste klarer sig godt, vil foreningen have flere penge til blandt andet skuespille­r ne.

– Kan det måske vaere fordi, at skuespille­rne måske er lidt for grådige, at man har truffet denne beslutning?

– Det kan godt taenkes. Jeg har jo ikke vaeret med ved forhandlin­gsbordet, men jeg tror også, at man er nødt til at finde en løsning, der passer til den tid, vi befinder os i nu, fortaeller Rasmus Botoft og tilføjer:

– Jeg har slet ikke sat mig ordentligt ind i det. Men jeg synes, det er dybt tragisk, at det er endt, hvor det er endt. Der skal findes en løsning, slutter han.

Den nylige aftale er indgået for 2022 og 2023 af Producentf­oreningen på den ene fløj og Create Denmark på den anden.

TV 2 Play var de første til at traekke stikket, så Netflix, og i tirsdags kom det frem, at Viaplay også havde trukket sig.

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? Omgivelser­ne var festlige, da Ekstra Bladet mødte Rasmus Botoft i Tivoli, men han tog sig alligevel tid til at forholde sig til et alvorligt emne.
FOTO: LINDA JOHANSEN Omgivelser­ne var festlige, da Ekstra Bladet mødte Rasmus Botoft i Tivoli, men han tog sig alligevel tid til at forholde sig til et alvorligt emne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark