Ekstra Bladet

POLITIET KULEGRAVES

PAMFLET-SKANDALEN: Sagen fra Skivemødet, hvor tre maend blev forvist af politiet, skal nu undersøges af Den Uafhaengig­e Politiklag­emyndighed

- MANNE SCHEEF mgs@eb.dk

Skives helt egen ’Tibetsag’ er nu blevet overdraget til Den Uafhaengig­e Politiklag­emyndighed.

Det viser et brev fra Midtog Vestjyllan­ds Politi, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

Sagen handler om, at tre aeldre herrer, der uddelte pamfletter til Skivemødet, blev smidt vaek af politiet, da politiet vurderede, at deres ’nej’-uddeling havde ’karakter af en demonstrat­ion’.

Midt- og Vestjyllan­ds Politi forsvarede i første omgang deres handling i Ekstra Bladet, men har senere beklaget og erkendt, at de foretog et fejlskøn.

Nu skal Den Uafhaengig­e Politiklag­emyndighed så vurdere, om betjentene har brudt loven.

Forsøgte at lukke sagen

Midt- og Vestjyllan­ds Politi prøvede ellers at lukke sagen, hurtigere end den blev åbnet.

Da de dagen efter artiklen i Ekstra Bladet ringede for at beklage til Åge Staun – der var en af pamflet-uddelerne – undskyldte de til ham og fortalte, at de havde begået et fejlskøn.

Staun bad herefter om en skriftlig rapport af hans samtale med politiet, og her blev han overrasket.

I rapporten – som politiet har skrevet – står der nemlig, at Staun har godkendt, at politiet ikke vil foretage sig yderligere i sagen. Men det har han ikke. – Det kom aldrig på tale. Det er direkte usandt, og jeg synes, det er uartigt, når jeg lige har fortalt ham, at jeg vil have det på skrift, så jeg med min advokat kan beslutte min videre faerd i sagen, siger han til Ekstra Bladet.

– Når vi andre kører for staerkt, kan vi jo heller ikke bare slippe afsted med at undskylde over for politiet. Så får vi en bøde.

Hvem gav ordren

Åge Staun slipper nu for selv at foretage sig yderligere. Efter at han endnu en gang klagede til politiet – denne gang over den fejlbehaef­tede rapport – har Midt- og Vestjyllan­ds Politi nemlig valgt selv at forelaegge sagen for Den Uafhaengig­e Politiklag­emyndighed.

– Det er jeg glad for, siger Åge Staun.

– Vi skal til bunds i det her. Hvem gav den ulovlige ordre om, at tre aeldre herrer, der delte lovligt materiale ud, skulle fjernes? Den kommer jo et sted fra, og det skal simpelthen belyses, siger han.

Staun håber på, at netop Den Uafhaengig­e Politiklag­emyndighed kan finde ud af, hvorfor politiet gav ordren om at få dem fjernet.

– Jeg forventer, at Den Uafhaengig­e Politiklag­emyndighed laver en grundig undersøgel­se af sagen og kommer til bunds i det, siger Staun.

Jeg synes, det er uartigt, når jeg lige har fortalt ham, at jeg vil have det på skrift

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Censureret vaek Åge Staun ser frem til at finde ud af, hvilke konsekvens­er det får for politiet, at han og to andre blev censureret vaek fra Skivemødet.
FOTO: CLAUS BONNERUP Censureret vaek Åge Staun ser frem til at finde ud af, hvilke konsekvens­er det får for politiet, at han og to andre blev censureret vaek fra Skivemødet.
 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? En af de pamfletter, som politiet ikke ville have uddelt.
FOTO: CLAUS BONNERUP En af de pamfletter, som politiet ikke ville have uddelt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark