Ekstra Bladet

Folkefest i Parken

-

hus i Parken. En fredag aften. Og så i juni.

De ingrediens­er er normalt ensbetyden­de med et dansk landshold i topform.

Derfor kan det kun blive en stor fodboldaft­en med det danske landshold mod Kroatien.

For der er ikke kun lagt op til VM-revanche, men i sandhed også gjort klar til fodboldfes­t både i Parken og lige ved siden af i Faelledpar­ken, hvor der ventes mindst 10.000 fodboldfan­s.

Men Kroatien vaekker ikke gode minder i den danske landsholds­lejr.

Det seneste opgør var ved VM for fire år siden, hvor kroaterne ekspedered­e Danmark ud af slutrunden efter straffespa­rkskonkurr­encen i 1/8-finalen.

– Hvad jeg husker Kroatien for? Et braendt straffespa­rk, siger Christian Eriksen med et skaevt smil og aergrer sig over, at VMslutrund­en endte på sådan en trist facon for dansker- ne.

Christian Eriksen braendte det første spark, siden misbrugte også Lasse Schöne og Nicolaj Jørgensen fra pletten. Danmark tabte således 1/8-finalen 2-3 på straffespa­rk.

’Magiske oplevelser’

Nu er der gået fire år, og det er lang tid i topfodbold. Danmark har fået ny landstraen­er, og holdet spiller på en markant anderledes måde.

– Kroatien har et af de bedste hold i Europa. Deres midtbane er også af højeste kvalitet.

– Vi håber, vi kan give danskerne nye magiske oplevelser, siger Kasper Hjulmand og slår fast:

– Men vi skal levere på vores bedste niveau, hvis vi skal vinde, fastslår landssige

Vi skal levere på vores bedste niveau, hvis vi skal vinde

traeneren, der i går valgte at traene i Helsingør frem for at bruge op imod to-tre timer i bus for at traene i Parken.

– Det er ingen kritik af Parken, at vi har traenet i Helsingør. Vi valgte at blive her, så vi kunne traene lidt laengere og bruge ekstra tid på standard-situatione­r, forklarer han.

Kasper Hjulmand kan finde rigtig mange grunde til, at Danmark nu for alvor skal gå efter gruppesejr­en i Nations League.

– Vi vil få seedningsm­aesFuldt fordele, ligesom vi kun kommer i en EM-kvalifikat­ionspulje med fem hold, fordi vi – hvis vi vinder gruppen – skal spille Nations League-finalestae­vne i juni naeste år, forklarer Kasper Hjulmand.

I januar 2023 bliver det afgjort, hvor finalerund­en for de fire A-gruppevind­ere skal finde sted. Belgien, Holland, Polen og Wales har allerede meddelt, at de vil vaere interesser­ede i at afholde finalerund­en naeste sommer.

Nørgaard og Dolberg ude

– Vi vil gerne spille mod de bedste, og vi vil gerne blive dygtigere og vinde noget.

– Vi tog et stort skridt med sejren i Paris. Derfor handler det for os om hele tiden at bygge på, så vi udvikler os. Og jeg synes, vi tager mange skridt i den rigtige retning, siger Kasper Hjulmand.

Christian Nørgaard kom sig aldrig over den skade, han kom ind med i lejren. Derfor er han nu gået på ferie. Kasper Dolberg, der pådrog sig en skulderska­de mod Frankrig, er også rejst fra den danske landsholds­lejr. Han bliver heller ikke sin skade kvit. I stedet har Kasper Hjulmand hidkaldt Morten Hjulmand fra Lecce.

Landsholds­truppen består nu af 25 spillere. Jonas Wind er spilleklar igen efter at have siddet ude i de to første gruppekamp­e.

Landstraen­eren melder alle 25 klar til aftenens opgave, hvor to bliver sendt på tribunen. mgw

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Landstraen­er Kasper Hjulmand med Martin Braithwait­e og Jonas Wind inden gårsdagens traening.
FOTO: LARS POULSEN Landstraen­er Kasper Hjulmand med Martin Braithwait­e og Jonas Wind inden gårsdagens traening.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark