Ekstra Bladet

MASSER AF ACTION

EKSTRA MULIGHED: Efter skuffende besøg i Barcelona og Monaco ser Kevin Magnussen og Haas potentiale i gensynet et med Baku

- JONAS HÜTTEL hut@eb.dk

Baku er en vidunderli­g bane med meget lange langsider og alle de langsomme sving

Tre løb i traek er kørt uden point til Haas-teamet, selv om VF-22’eren har haft farten til point. Senest i Monaco fejlede hybridsyst­emet i Kevin Magnussens bil, mens Mick Schumacher forvandled­e sin til et puslespil af karbon.

Selvom teamet kun har scoret point i Aserbajdsj­an en enkelt gang, bliver weekendens løb set som en stor mulighed.

I Spanien blev der gjort fremskridt med opsaetning­en af bilen, og Ferrari-motoren bør vaere en fordel på banen, der i to sektorer minder om fartens tempel på Monza og i en mere om kringlede Monaco.

Bybanen har for vane at levere vilde racerløb og overrasken­de podier.

– Der er altid masser af action i Baku med høj risiko for at køre af, lave gule flag, safetycars og så videre. Historisk har der vaeret mange røde flag og safetycars, siger Magnussen.

– Det føles som om, at der altid er en ekstra mulighed i Baku sammenlign­et med et mere gennemsnit­ligt løb.

– Baku er en vidunderli­g bane med meget lange langsider og alle de langsomme sving. Jeg ser frem til det, fastslår han.

– Vi har en god motor fra Ferrari, så jeg forventer ikke nogen problemer. Det er en rigtig powerbane med de ekstreme langsider, og motorkraft er meget vigtigt, siger danskeren.

En god mulighed

Sidste del af banen byder ikke på rigtige sving, så der køres med fuld gas i 2,2 km gennem en DRS-zone ned til et sving, hvor der skal drejes 90 grader til venstre.

Mick Schumacher ser også Baku som en mulighed for at vise sig frem efter skuffelsen i Monaco.

– Jeg forventer mere action og flere overhaling­er.

– Vi ved, at DRS ikke er så kraftfuldt i år, som det har vaeret, men jeg er sikker på, at idet bilerne er i stand til at følge hinanden taettere, så kan vi følge hinanden bedre på den sidste del af banen. Måske behøver vi slet ikke kraften fra DRSvingen til at komme forbi i sving et, siger tyskeren.

– Vi får se, hvordan det går. Det var et af mine bedste resultater sidste år, så jeg håber, at vi med en mere konkurrenc­edygtig bil kan slutte laengere fremme og få et godt løb.

Tydelige fremskridt

Teamchef Günther Steiner er også ganske forventnin­gsfuld.

– Vi gjorde et godt fremskridt med setuppet i Spanien, og bilen klarer sig i øjeblikket godt under alle forhold. Vi skal ramme plet med setuppet, og jeg tror, at vi kan levere resultater, som vi ville have fået i Spanien og Monte-Carlo, hvis tingene havde udviklet sig anderledes.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Fuld fart frem
Kevin Magnussen i aktion på den både hurtige og udfordrend­e bane i Baku i 2018.
FOTO: RITZAU SCANPIX Fuld fart frem Kevin Magnussen i aktion på den både hurtige og udfordrend­e bane i Baku i 2018.
 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Kevin Magnussen fik familiebes­øg i paddocken i Barcelona I denne weekend gaelder det granprixet på Baku City Circuit i Aserbajdsj­an.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Kevin Magnussen fik familiebes­øg i paddocken i Barcelona I denne weekend gaelder det granprixet på Baku City Circuit i Aserbajdsj­an.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark