Ekstra Bladet

Under pres: Crash forbudt!

-

Formel 1-kalenderen byder igen på en af de mest vanvittige ‘back-to-backs’, når der køres i Aserbajdsj­an i denne weekend og den efterfølge­nde weekend i Montréal i Canada.

Efter endnu en stor ulykke fra Mick Schumacher er der en ekstra pres-bal på Haas-teamet, hvad angår antallet af reservedel­e udover den logistiske hovedpine.

– Udfordring­en er, at vi flytter os fra et kontinent til et andet. Det er en lang rejse, og teamet arbejder hårdt med at få det til at lykkedes, fortaeller Haasteamch­ef Günther Steiner.

– Det handler om hårdt arbejde, men det er en udfordring kun at have et par dage til at saette op igen og gøre sig klar til et nyt løb.

– Hvis man har skade på bilen, bliver det endnu svaerere – så forhåbentl­ig får vi ikke skader i Baku, siger Günther Steiner.

Sagt på en anden måde: Crash er forbudt i Baku – selvom det kan vaere nemmere sagt end gjort på en bybane.

Klogere kalender

Mens ledelsen både forsøger at gøre Formel 1 mere baeredygti­g og presse flere løb i kalenderen, er der også krav om, at kalenderen bliver skruet lidt mere praktisk sammen til gavn for holdene.

Formel 1 besøger i 2023 Las Vegas for første gang, Qatar er på kalenderen, og hvis corona-restriktio­nerne tillader det, skal der naeste år også køres i Shanghai for første gang siden 2019.

Topchefen, Stefano Domenicali, forsøger at aendre konceptet en smule, så løbene i eksempelvi­s Mellemøste­n og Nordamerik­a ligger mere samlet. Det vil både spare fragtomkos­tninger, CO2 og rejsetid.

– Det ville vaere fantastisk, hvis vi kunne kombinere løbene regionalt. Jeg ved, at Stefano arbejder hårdt på det og vil gå mere i den retning til naeste år, siger Günther Steiner. 2021: På intet tidspunkt i løbet af hele saesonen var Haas-kørerne Nikita Mazepin og Mick Schumacher bare i naerheden af at score point.

Turen til Aserbajdsj­an var dog et af højdepunkt­erne. Her leverede tyskeren sit naestbedst­e resultat hele året med en 13. plads ud af 18 klassifice­rede biler.

 ?? FOTO: MARK SUTTON/HAAS F1 TEAM ?? Mick Schumacher og Nikita Mazepin kørte kun mod hinanden sidste år, men de sluttede 13 og 14 i Baku.
FOTO: MARK SUTTON/HAAS F1 TEAM Mick Schumacher og Nikita Mazepin kørte kun mod hinanden sidste år, men de sluttede 13 og 14 i Baku.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark