Ekstra Bladet

TAESKEDE SINE EGNE

SKED PÅ FORBUD: Den tidligere Brøndby-hooligan Kevin Werner var bandlyst fra Brøndby Stadion, men kunne alligevel ikke holdes ude

- RASMUS GLUD @eb.dk Laes også lederen på bagsiden.

Kevin Werner blev i onsdags erklaeret for farlig til det danske samfund – flere år forinden blev han bandlyst fra Brøndby Stadion for at have taesket en af sine egne på vestegnskl­ubbens stemningst­ribune.

Hooligan-lederen var frygtet og berygtet i Brøndby-kredse, og han tiltvang sig stadig adgang til laegterne trods gentagne voldelige optrin og karantaene fra stadion.

Til hele Danmarks skue forcerede han banehegnet og med truende gestikulat­ioner skaendtes han med Brøndby-spillerne på Casa Arena i Horsens 18. maj 2018. Men bare tre dage senere var han på ’Sydsiden’ til saesonens sidste kamp mod AaB.

Saerdeles truende

Derudover har han gentagne gange befundet sig på stadionet på Vestegnen og vaeret involveret i voldelige situatione­r på tribunen i forbindels­e med kampe. Det var på trods af, at han var – og stadig er – registrere­t i Rigspoliti­ets hooliganre­gister.

Det kan Ekstra Bladet nu fortaelle. Lad os starte med det første.

18. maj 2018 glippede mesterskab­et for Brøndby, da AC Horsens i de døende sekunder udlignede til 2-2. En skaebne, der straks affødte voldsomme reaktioner fra en gruppe hårdkogte fans.

Heriblandt Kevin Werner, som iført en gul T-shirt optrådte saerdeles truende på sidelinjen, efter at han havde forceret banehegnet. Scenerne blev vist på direkte tv, og den nu 29-årige hooligan var da også i fokus i den forbindels­e, hvilket du kan se i klippet nedenfor.

Alligevel var Kevin Werner ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r til stede på Brøndby Stadion, da klubben blot tre dage senere – 21. maj – tog imod AaB. Oplysninge­r, som Brøndbys kommunikat­ionschef, Christian Schultz, bekraefter.

Uddelte taesk

Da kampen mod AaB blev fløjtet af, begyndte Kevin Werner at uddele taesk til en anden fan på Sydsiden, hvilket både udløste en voldsdom og en karantaene, der gjorde, at han ikke var velkommen på stadionet på Vestegnen i det naeste lange stykke tid.

Men hvordan var han overhovede­t kommet ind, når han få dage forinden var involveret i de skandaløse scener i Horsens? Brøndby nåede ganske enkelt ikke at reagere i tide.

– I de 72 timer, der gik fra kampen i Horsens var overstået, til kampen skulle afvikles mod AaB, var de indberette­de sager fra Horsens-kampen endnu ikke blevet procederet med henblik på at uddele karantaene­r og bøder.

– Det er dog ikke unormalt, da der for hver sag skal indsamles vidnesbyrd og videooverv­ågning, hvorefter en sag behandles, skriver Christian Schultz i en mail til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet ville gerne have lavet et mundtligt interview med kommunikat­ionschefen, men det ønskede han ikke.

Ekstra Bladet har også spurgt Christian Schultz ind til, i hvilke sammenhaen­ge klubben er stødt på Kevin Werner, og hvor mange gange han har fået udstukket en karantaene af Brøndby IF, men klubben ønsker ikke at kommentere på konkrete sager.

 ?? FOTO: MORTEN PAPE/RITZAU SCANPIX ?? Tidligere hooliganle­der
Brøndbyfan­s med Kevin Warner på vej fra fanzonen i Horsens midtby op ad Smedegade mod Casa Arena
18. maj 2018.
FOTO: MORTEN PAPE/RITZAU SCANPIX Tidligere hooliganle­der Brøndbyfan­s med Kevin Warner på vej fra fanzonen i Horsens midtby op ad Smedegade mod Casa Arena 18. maj 2018.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark