Ekstra Bladet

Røg i 2018 i Rigspoliti­ets hooligan-register

-

Kevin Werners generalieb­lad er stort. Her er de naeste episoder.

Ved onsdagens domsafsige­lse i Retten i Glostrup, hvor Kevin Werner blandt andet blev idømt forvaring for en lang raekke tilfaelde af grov vold og seksuelle overgreb mod 15 unge maend og en kvinde, blev det desuden klart, at han 22. oktober 2018 røg i Rigspoliti­ets hooligan-register ito år.

To år senere – 21. oktober 2020 – fik han yderligere fire år i det selvsamme register.

Det medførte, at han pr. lovskaloph­old e sig minimum 500 meter f raden på gael d endeid r aets begivenhed gael d endefrase k stimer inden tilse k stimer efter, id r aets begivenhed­en har fundet sted.

Men ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r, der kommer fra det hårdkogte fanmiljø i klubben, har Kevin Werner flere gange vaeret på Brøndby Stadion, selvom han har vaeret i registret i den periode.

Også dømt i 2018

I august 2018 blev han eksempelvi­s to gange dømt for vold på Sydsiden, hvilket kom frem, da der blev afsagt dom onsdag i Retten i Glostrup.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r var Kevin Werner også en del af de scener, der udspillede sig sidste sommer, da Brøndby blev dansk mester, hvor flere fans tiltvang sig adgang til Sydsiden ved at vaelte et stort metalhegn.

Men det var en ekstraordi­naer svaer situation at styre, slår Christian Schultz fast og henviser til Brøndby IF’s overvågnin­gssystem, der ved hjaelp af teknologi genkender ansigter på karantaene­dømte fans.

–I sommeren 2019 in vesteredev­iets tort million beløb i digital ansigtsgen­kendelsest­eknologi, der bidrager til, at karantaene­dømte ikke har adgang til vores kampe på Brøndby Stadion.

–Før vi fik ansigtsgen­kendelses teknologis­tod vores vagter med printede papirer med informatio­n om personer i vore ska ran t a eneregiste­r og kontrolle redemanuel­t alle, der gik igennem indgangene, oplyser Christian Schultz.

– Hvordan vil I fremadrett­et sikre, at voldelige personer, der så indlysende har brudt loven, ikke får adgang til stadion?

– Vi har et taet samarbejde med politiet og myndighede­rne, hvor vi deler al relevant informatio­n, der kan bidrage til politiets og myndighede­rnes arbejde, når og hvis sager opstår.

Kevin Werner blev onsdag i Retten i Glostrup foruden forvarings­dommen også dømt til at betale erstatning­er på op mod 200.000 kroner til hver af sagens ofre. Han ankede dommen på stedet.

For at idømme en person forvaring skal flere betingelse­r vaere opfyldt. Man skal blandt andet vaere skyldig i alvorlig personfarl­ig kriminalit­et som drab, drabsforsø­g, voldtaegt eller andre alvorlige sexforbryd­elser.

Brøndby IF oplyser til Ekstra Bladet, at Kevin Werner aldrig nogensinde er velkommen på Brøndby Stadion igen, ligesom de håber, at dommen kan give de mange ramte familier en følelse af retfaerdig­hed.

 ?? PRIVATFOTO ?? Her haenger Kevin Werner og spraeller i nettet.
PRIVATFOTO Her haenger Kevin Werner og spraeller i nettet.
 ?? FOTO: PETTER ARVIDSON/RITZAU SCANPIX ?? Kevin Werner da Brøndby mødte Malmö FF tilbage i 2016.
FOTO: PETTER ARVIDSON/RITZAU SCANPIX Kevin Werner da Brøndby mødte Malmö FF tilbage i 2016.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark