Ekstra Bladet

Tager komfortabe­l sejr

-

De danske håndboldkv­inder sørgede for en opløftende start på sommeren – og en sejrrig afslutning på 2021/22-saesonen – da de i Forum Horsens tog en komfortabe­l sejr over Slovenien i en testkamp.

Danmark vandt 38-30 over Slovenien, som til december er én af tre EMvaerter.

Med sejren har Danmark vundet 17 ud af 18 mulige kampe i denne saeson. Kun i VM-semifinale­n mod Frankrig i december glippede det.

Danmark havde i de indledende minutter svaert ved at lukke ned for slovenerne, men havde omvendt ikke problemer med at score i modsatte ende.

Forrygende start

Saerligt Anne Mette Hansen måtte flere gange traekke på smilebånde­t i en forrygende start, hvor det meste lykkedes. 11 minutter inde i kampen var hun noteret for seks mål til en dansk føring på 9-6.

Undervejs fik målmand Althea Reinhardt også spillet sig varm efter en vanskelig start.

Trods føringen viste slovenerne sig i den grad modstandsd­ygtige og afholdte laenge Danmark fra at udbygge føringen.

Danmark var på et tidspunkt foran med fire mål, men med to hurtige mål i slutningen af første halvleg formåede slovenerne at reducere til 16-18.

I anden halvleg fortsatte slovenerne, hvor de slap. Fire minutter i anden halvleg stod de to hold lige til stillingen 19-19.

Med lidt besvaer fik Danmark styr på geledderne og var med et kvarter til slutfløjt igen foran med fire mål.

Knap syv minutter senere blev føringen udbygget yderligere til 32-26, og herfra gik det kun en vej.

Danmark fortsatte med at dominere, og da slutfløjte­t lød, havde danskerne sikret en sejr på 38-30.

?? FOTO: CLAUS FISKER/RITZAU SCANPIX ?? Anne Mette Hansen scorede seks af de første ni mål.