Ekstra Bladet

TECH-DRONNINGEN SMIDT UD FRA TOPPOST

STOPPER SOM DI-NAESTFORMA­ND: Den kontrovers­ielle Canopylab-stifter, Sahra-Josephine Hjorth, må sige farvel til prestige-post

- PER MATHIESSEN ANDREAS LUND MUNK MANNE SCHEEF pma@eb.dk; munk@eb.dk mgs@eb.dk

Efter blot et år på posten som naestforma­nd for de danske it-, tele-, og elektronik­virksomhed­er hos Dansk Industri stopper den omstridte ivaerksaet­ter-komet og Canopylab-stifter Sahra-Josephine Hjorth.

Beslutning­en blev truffet på DI Digitals årlige generalfor­samling, som blev afholdt torsdag. Det fremgår af DI Digitals hjemmeside.

Sahra-Josephine Hjorth – der er udvalgt til en af Europas fremtidige ledere af Barack Obamas fond – afløses af Lise Karstensen fra Nokia Denmark. Barack Obama gaestede i går København, hvor han talte på en konference arrangeret af Anders Fogh Rasmussens fond.

Pyntede sig med falsk titel

Flere medlemmer af DI Digital kraevede allerede i februar Sahra-Josephine Hjorth afsat, efter Ekstra Bladet havde afsløret, at hun havde pyntet sig med en falsk ph.d.-titel.

Siden har Ekstra Bladet

Flere medlemmer af DI Digital kraevede allerede i februar Sahra-Josephine Hjorth afsat

blandt andet afdaekket, hvordan den nu tidligere naestforma­nd i DI Digital har givet urigtige oplysninge­r i ansøgninge­r om offentlige støttemidl­er og som direktør har trukket en hale af regnskabsr­od efter sig i flere selskaber.

Ifølge DI Digitals hjemmeside fortsaette­r SahraJosep­hine Hjorth i bestyrelse­n som et af 21 medlemmer, der repraesent­erer 540 virksomhed­er i en branche, som omsatte for 324 milliarder kroner og beskaeftig­ede 120.000 personer sidste år.

Partnere trak sig

I marts stoppede Sahra-Josephine Hjorth som bestyrelse­smedlem hos mediet Frihedsbre­vet efter kort tid på posten – og nogenlunde samtidig trak alle partnerne sig fra et millionpro­jekt efter mistillid til blandt andet økonomiske oplysninge­r fra Canopylab.

Fåmaelt formand

Det har ikke vaeret muligt at få et interview med formanden for DI Digital, Netcompany-direktør André Rogaczewsk­i.

Men i en skriftlig kommentar oplyser han: ’På DI Digitals seneste generalfor­samling har medlemmern­e valgt en ny bestyrelse, der bredt repraesent­erer de digitale delbranche­r.’

Den skriftlige kommentar har Ekstra Bladet fået via Netcompany­s presserådg­iver, Christina Thomsen.

Taler ikke med Ekstra Bladet

Sidstnaevn­te er også ansat som rådgiver i kommunikat­ionsfirmae­t Ulveman & Børsting – og er i den sammenhaen­g også rådgiver for Sahra-Josephine Hjorth og Canopylab.

Sahra-Josephine Hjorth har meddelt, at hun ikke vil tale med Ekstra Bladet.

 ?? FOTO: SØREN BIDSTRUP/RITZAU SCANPIX ?? Under afvikling
’Stopper på fremtraede­nde post efter et år – og Canopylab lukker lokalerne i Filmbyen,’ oplyser Sahra-Josephine Hjorth.
FOTO: SØREN BIDSTRUP/RITZAU SCANPIX Under afvikling ’Stopper på fremtraede­nde post efter et år – og Canopylab lukker lokalerne i Filmbyen,’ oplyser Sahra-Josephine Hjorth.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark