Ekstra Bladet

SIGTET FOR DRAB GRINEDE I RETTEN

NAEGTER SIG SKYLDIG: 33-årig mand, der er mistaenkt for at stå bag drab og drabsforsø­g i Københavns Sydhavn onsdag aften, blev i går fremstille­t i grundlovsf­orhør

-

33-årige Phillip Denié Dahl Petersen blev i går formiddag ført ind i dommervagt­en ved Retten på Frederiksb­erg, hvor anklagemyn­digheden kraevede ham varetaegts­faengslet for et brutalt knivstikke­ri. Et knivstikke­ri, der onsdag aften kostede en 31-årig mand livet og bragte endnu et offer i livsfare.

Det fremgik af sigtelsern­e mod den 33-årige, der blev oplaest ved grundlovsf­orhørets start.

Den 33-årige mistaenkte mand fremstod spinkel af bygning, havde kort, brunt hår, og var iklaedt et blåt joggingsae­t og kinasko. Han virkede saerdeles munter trods de alvorlige anklager og smilede til sine to pårørende.

En kvinde på tilhørerra­ekkerne fik et ’hej skat’ med på vejen. Den mistaenkte henvendte sig også til Ekstra Bladets udsendte, inden retsmødet gik i gang.

– Ekstra Bladet, hva’?

Har I ikke andet at skrive om, spurgte han smilende, inden anklageren bad om ro i en skarp tone.

Såret offer i livsfare

Episoden udspillede sig på Peter Sabroes Gade i Københavns Sydhavn omkring kl. 20 onsdag aften umiddelbar­t efter, at gerningsma­nden var kommet op at skaendes med sine to ofre, der kender hinanden, på Sydvest Bodega.

Ifølge sigtelsen slog han først en 31-årig mand ihjel ved at tildele ham stik i armhule og brystkasse med en køkkenkniv med bred klinge, og efterfølge­nde begik han drabsforsø­g mod en 35-årig mand, der ifølge sigtelsern­e led massivt blodtab af at vaere blevet stukket i benene.

Ekstra Bladet har set en video af episoden, som cirkulerer på sociale medier, og som indgår i politiets efterforsk­ning. Det er også den, der har bidraget til, at politiet hurtigt kunne identifice­re Phillip Denié Dahl Petersen.

På videoen fremgår det, hvordan den 31-årige falder

Det var kun, fordi den 35-årige fik hurtig laegehjael­p, at han overlevede

om, og hvordan den 35-årige efterfølge­nde bliver stukket syv-otte gange i benene, inden han kaemper sig op på fødderne og humper vaek, mens hans hvide bukser bliver røde af blod.

Ifølge sigtelsen var det kun, fordi den 35-årige fik hurtig laegehjael­p, at han overlevede. Han er nu i stabil tilstand.

Fremviste stort ar

Den 33-årige, der ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r går under navnet DD, pillede et plaster i nakken af, mens anklageren fremlagde sigtelsern­e, som afslørede et tre centimeter langt snitsår, der var blottet af, at håret i området var barberet af.

Dommeren besluttede kort før middag i går at faengsle den sigtede foreløbig frem til 7. juli.

 ?? FOTO: JONATHAN DAMSLUND ?? Blomster, lys og et par dåsebajere er stillet ved stedet, hvor en 31-årig mand mistede livet i onsdags.
FOTO: JONATHAN DAMSLUND Blomster, lys og et par dåsebajere er stillet ved stedet, hvor en 31-årig mand mistede livet i onsdags.
 ?? PRIVATFOTO ?? – Ekstra Bladet, hva? Har I ikke andet at skrive om, spurgte den sigtede i retten.
PRIVATFOTO – Ekstra Bladet, hva? Har I ikke andet at skrive om, spurgte den sigtede i retten.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark