Ekstra Bladet

MYSTISK DIREKTØR-EXIT TIL 2,7 MIO.

PÅ KOMMUNENS REGNING: Guldborgsu­nd Kommunes pludselige fritstilli­ng af direktør Alma Larsen kommer til at koste skatteborg­erne naesten tre millioner kr.

- FREJ KOFOED MANNE SCHEEF Jeg kan kun se det som en politisk fyring Det er indstillin­gen fra direktione­n, og den bakker jeg op om frej@eb.dk; mgs@eb.dk

Der hersker stor mystik om et spektakula­ert direktør-exit i Guldborgsu­nd Kommune.

I april indgik kommunen pludselig en ’gensidig aftale om fratraedel­se’ med direktøren for Borger og Branding, Alma Larsen.

Et farvel, der kommer til at koste den i forvejen fattige kommune 2,7 millioner kroner. Det viser fratraedel­sesaftalen, som Ekstra Bladet og tidligere Folketiden­de har fået.

I fratraedel­sen fremgår det nemlig, at Alma Larsen får et gyldent håndtryk på over to gange årslønnen.

Men selvom det er over en måned siden, at kommunen og Alma Larsen gik hver til sit, er det stadig ikke kommet frem, hvorfor den mangeårige direktør i Guldborgsu­nd smuttede fra den ene dag til den anden. Med 2,7 millioner kroner i fratraedel­sesordning.

Mystik

Baggrunden for aftalen er svaer at få et svar på. Begge parter har nemlig skrevet under på, at 'der gives en enslydende udmelding om, at ansaettels­esforholde­t er ophørt efter gensidig aftale'.

Dermed har både Alma Larsen og Guldborgsu­nd Kommune givet sig selv mundkurv på.

Det fremgår derudover, at Alma Larsen og kommunen er ’enige om, at der herefter ikke henstår yderligere udestående­r af retlig karakter mellem parterne’.

Tidligere borgmester og nuvaerende byrådsmedl­em for Guldborgsu­ndlisten John Braedder tror ikke, at der har vaeret en udløsende faktor.

– Jeg kan kun se det som en politisk fyring, siger han.

John Braedder var borgmester for Guldborgsu­ndlisten, indtil han tabte borgmester­kaeden ved seneste kommunalva­lg. Han skriver i et Facebook-opslag, at Alma Larsen ’intet har gjort forkert’.

Derfor stemte han sammen med Det Konservati­ve Folkeparti imod fratraedel­sen af Alma Larsen, da sagen var på til et byrådsmøde.

Skal ikke erstattes

Socialdemo­kratiet og de resterende partier stemte til gengaeld for.

Det ligger dog fast, at kommunen har valgt ikke at erstatte Alma Larsen med en ny direktør for området.

I stedet skal de øvrige direktører, der stadig er ansat i kommunen, overtage Alma Larsens fagområde. Først i en prøveperio­de på syv måneder, men går det fint, bliver det permanent. En beslutning, som nuvaerende borgmester Simon Hansen (S) bakker op om.

– Det er indstillin­gen fra direktione­n, og den bakker jeg op om. Den skal give mere beslutning­skompetenc­e laengere nede, så medarbejde­rne kommer taettere på beslutning­erne, fortaeller han til Ekstra Bladet.

Hvis ordningen lykkes, vil det formentlig også spare den økonomisk pressede kommune for en stor lønudgift.

 ?? ?? Første side af fratraedel­sesaftalen med Alma Larsen.
Første side af fratraedel­sesaftalen med Alma Larsen.
 ?? FOTO:
GULDBORGSU­ND KOMMUNE ?? Gyldent håndtryk
Alma Larsen siger, at hun og kommunen har aftalt ikke at udtale sig om sagen.
FOTO: GULDBORGSU­ND KOMMUNE Gyldent håndtryk Alma Larsen siger, at hun og kommunen har aftalt ikke at udtale sig om sagen.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark