Ekstra Bladet

Pensionist-tilvaerels­en udsat

-

Holger K. Nielsen havde trukket sig tilbage efter fire årtier i politik. Både som formand, hvor han kørte den kendte ’Holger og konen siger nej til unionen’kampagne, som minister i den plagede S-R-SF-regering under Helle ThorningSc­hmidt og under den voldsomme tumult i SF efterfølge­nde, der naesten blev partiets endeligt under Annette Vilhelmsen.

Han forlod Folketinge­t i 2019, da han ikke genopstill­ede. I 2020 sagde han til Ritzau om pensionist­tilvaerels­en:

– Jeg trives meget godt med det. Jeg kan følge politik lidt fra afstand, og jeg siger til alle mine tidligere kolleger, der gider lytte til mig, at de kan glaede sig, når de engang traeder ud af Folketinge­t.

Men tilbuddet om at rejse jorden rundt til en millionhyr­e aendrede altså på det.

Ledig post

Posten som saerlig repraesent­ant er ledig, efter at den tidligere Venstre-naestforma­nd Kristian Jensen forlod den efter kun omkring et år.

Han ville hellere vaere direktør for lobbyorgan­isationen Green Power Denmark, der er en samling af energisels­kaber. Dermed har posten som saerlig repraesent­ant stået tom siden sidst i marts.

Og det blev altså endnu en gammel politiker, der er kendt på gangene på Christians­borg, der fik den lukrative post.

Kritik af aendringer

Da Kristian Jensen blev udpeget var der kritik af, at reglerne var aendret, så man kunne udpege ambassadør­er politisk. Ifølge Dansk Magisterfo­rening og Djøf åbnede det for ’nepotisme og vennetjene­ster’.

To år uden veto-ret

Det, Holger K. Nielsens skal sikre, er en plads til Danmark som et af de ti midlertidi­ge medlemmer af FN’s sikkerheds­råd i 2025 og 2026.

De ti midlertidi­ge medlemmer sidder med ved bordet og kan stemme. Men de har ikke som de fem faste medlemmer vetoret. Og dermed er indflydels­en begraenset.

Ekstra Bladet har forgaeves forsøgt at komme i kontakt med Holger K. Nielsen.

 ?? FOTO: NILS MEILVANG/RITZAU SCANPIX ?? Back in business
Holger K. Nielsen og Elisabeth Tosti Nielsen, da Holger holdt afskedsrec­eption på Christians­borg i 2019 .
FOTO: NILS MEILVANG/RITZAU SCANPIX Back in business Holger K. Nielsen og Elisabeth Tosti Nielsen, da Holger holdt afskedsrec­eption på Christians­borg i 2019 .

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark