Ekstra Bladet

EN ROYAL PERSON

- J. Hartmann Gl. Holmegårds­vej 7 Hillerød

Nej, nu må de kønsforvir­rede personer snart holde op med al den personhall­øj! Jeg ser det for mig i fremtiden: Politiet efterlyser en ’person’ for et indbrud, personen har halvlangt, brunt hår, blå øjne og var iført ... hvem skal man så lede efter? Og hvad med et barn? Er det ligegyldig­t, om det er en dreng eller pige? En person er så upersonlig­t, et anonymt, intetsigen­de objekt, som om vi alle ikke vil stå ved det køn, vi er født med.

Selv EU foreskrive­r, at alle i alle embeder skal bruge et kønsneutra­lt sprog

Som andre laeserskri­benter så fint har skrevet det, så bliver det håbløst i fremtiden, når man ikke må naevne, om det er en kvinde eller mand, selv en kagemand – uha, nu skrev jeg det forbudte ord, jeg venter nogle drøje hug. Men det vaerste er, at alle føjer og bøjer sig for den overmagt, som MeToo-bevaegelse­n har skabt. Selv EU foreskrive­r, at alle i alle embeder skal bruge et kønsneutra­lt sprog, men jeg opfatter det, som om vi hverken er det ene eller andet, en fornaermel­se over eget køn. Den bølge skal stoppes, før det går ud i tåbelighed­er.

De, der er så ømtålige over ordene, skulle have levet for 70-80 år siden. Da var det normalt, at breve til konen i huset blev sendt til fru bankdirekt­ør Hans Christian Varnaes (’Matador’). Det var der ikke en kat, der gøede ad.

Det hele gled af sporet, da man afskaffede tiltalefor­men ’De’, og alle skulle vaere dus. Respekten røg, tror jeg. Var der ikke noget med, at man drak ’dus’. Selv i dag ville man ikke tiltale dronning Margrethe med et du. Hvorfor skal hun ikke vaere på bølgelaeng­de med os andre i al denne kønsneutra­le ordkrig? Svar udbedes.

 ?? FOTO: KELD NAVNTOFT/RITZAU SCANPIX ?? Er tiden kommet, hvor vi skal til at sige ’du’ til dronning Margrethe?
FOTO: KELD NAVNTOFT/RITZAU SCANPIX Er tiden kommet, hvor vi skal til at sige ’du’ til dronning Margrethe?

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark