Ekstra Bladet

FORSVUNDET BABY FUNDET EFTER 42 ÅR

Foraeldren­e blev draebt og gravet ned i en skov. Ingen anede, hvor deres lille datter var blevet af

- METTE FLECKNER fleck@eb.dk

Efter 42 år har efterforsk­ere fundet frem til datteren til et aegtepar, som blev fundet myrdet og gravet ned ved Houston, USA, tilbage i 1980.

Mysteriet om aegteparre­t og deres forsvundne babydatter har vaeret undersøgt flere gange af såkaldt cold case-efterforsk­ere. Senest har teknologi i form af dna fra slaegtsfor­skning vaeret i brug.

Torsdag kunne myndighede­rne i Texas afsløre, at man havde fundet frem til en 42-årig kvinde og mor til fem børn i Oklahoma, som har vist sig at vaere identisk med den lille pige Holly, der forsvandt sporløst i 1980.

Dengang var aegteparre­t Tina Gail Linn Clouse og Harold Dean Clouse flyttet fra Florida med deres baby til Texas. Efterfølge­nde var der forlydende om, at parret havde søgt ind i en religiøs sekt og ikke ønskede kontakt med deres familier.

Gravet ned i skov

I 1981 blev to mennesker fundet draebt og gravet ned i en skov, men det lykkedes ikke at identifice­re dem, før sidste år, hvor dna fra slaegtsfor­skning afgjorde, at de draebte var aegteparre­t Clouse, 17-årige Tina og 21-årige Harold Dean.

Den unge kvinde var blevet kvalt, mens manden var slået ihjel med slag og var bundet.

Imidlertid blev der aldrig fundet rester fra et barn ved det døde par, og sagen om den forsvundne baby Holly blev genstand for flere undersøgel­ser fra The Texas Cold Case og Missing Persons Unit.

Sporene førte således til den 42-årige kvinde, som har levet et godt liv i Oklahoma hos en familie, der ikke er mistaenkt i forbindels­e med drabene på foraeldren­e.

Barfodede kvinder

På et pressemøde torsdag fortalte Brent Webster fra anklagemyn­digheden i Texas i følge amerikansk­e medier, at babyen Holly i sin tid var blevet bragt til en kirke i Arizona. Hun

Tak til alle efterforsk­ere, der har arbejdet så hårdt på at finde Holly

blev afleveret af to barfodede kvinder i hvide dragter, som havde fortalt, at de var del af en religiøs gruppe, der levede afsondret, kun spiste grøntsager og forsagede alt, der var lavet af laeder.

Den 42-årige kvinde, ’Holly’, hvis nye navn ikke har vaeret offentligt fremme endnu, var i den forløbne uge digitalt i kontakt med sin biologiske familie, og der planlaegge­s et fysisk møde snarest.

Ifølge en pressemedd­elelse fra anklagemyn­digheden i Texas lyder det fra den biologiske familie:

Tak til alle

– Tak til alle efterforsk­ere, der har arbejdet så hårdt på at finde Holly. Jeg bad for dem hver dag, og for at Holly ville blive fundet og havde det godt, sagde Donna

Casasanta, Hollys bedstemor.

En tante, Cheryl Clouse, sagde:

– Det var sådan en velsignels­e at blive forsikret om, at Holly havde det godt og har haft et godt liv.

Efterforsk­ningen af drabene på Hollys foraeldre i 1980 er fortsat i gang.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark