Ekstra Bladet

DE TVANG HENDE IND I BILEN

Et vidne så en ung dansk-pakistansk pige blive overfaldet på gaden. Pigens stedfar sidder nu sammen med moderen anklaget for vold, mishandlin­g og frihedsber­øvelse

- METTE PEDERSEN KRISTIAN KORNØ mepe@eb.dk; kkr@eb.dk

På en altan i en ejendom på Taastrup Hovedgade sad en yngre mand i 2016 og røg en smøg, da han pludselig blev vidne til en voldsepiso­de nede på gaden.

– Jeg kunne høre råb og skrig, så jeg kiggede ud og så, at der holdt en bil. Jeg kunne se en mand og en dame og en ung pige. Hun blev forsøgt tvunget, skubbet og presset ind i en bil, hvor hun ikke ville ind, forklarede manden i Retten i Glostrup torsdag.

Her er et foraeldrep­ar tiltalt for mishandlin­g af kvindens datter gennem flere år. For at frihedsber­øve hende gennem laengere tid i Pakistan og forsøge at tvangsgift­e hende bort til et familiemed­lem.

Både kvinden, 39 år, og den 49-årige stedfar naegter sig skyldige i alle anklager.

Sparket ind i bilen

Episoden, som vidnet overvaered­e, omhandlede netop datteren, hendes mor og stedfar.

– Enten fik hun et slag eller et spark i ryggen, da hun ikke ville ind i bilen, forklarede han videre.

– Hvem sparkede, ville anklageren vide.

– Det var manden. Og det var rimelig kraftigt.

– Var det dit indtryk, at det gjorde ondt?

– Helt sikkert, sagde vidnet, der pointerede, at han selv har gået til karate.

Efter episoden kørte manden vaek i bilen, og vidnet og hans davaerende kaereste fik mor og datter op i lejlighede­n. I retten kunne han ikke laengere huske, hvad de talte om, men de graed begge to.

Vidnet filmede hele episoden, men dagen efter kom datteren og en veninde hjem til ham og bad ham slette den. Hvilket han efterkom.

Naegter vold

Pigens stedfar naegter at have vaeret voldelig overfor pigen. I det hele taget og i dette tilfaelde. Han siger, det er rigtigt nok, at der var en episode, hvor hun lod sig glide ud af bilen og endte på asfalten, fordi hun ikke ville med. Han forsøgte at få hende ind, men udsatte hende ikke for vold.

Ved retsmødet i går blev dørene lukket for den foruretted­es datters forklaring. Men anklageskr­iftet vidner om en ungdom fuld af vold og overgreb.

Moderen og datteren rejste i februar 2017 til Pakistan, mens stedfadere­n blev hjemme. Han var dog i Pakistan på flere rejser i løbet af årene. Både han og moderen er derfor tiltalt for at holde datteren indespaerr­et i et år i Pakistan. Det afviser stedfadere­n.

– Hun virkede meget glad og siger på det tidspunkt ikke noget om, at hun vil til Danmark, sagde han i retten.

Hun blev forsøgt tvunget, skubbet og presset ind i en bil, hvor hun ikke ville ind

Vidne i retten

 ?? ??
 ?? TEGNING: EIGIL NORTON ?? Stedfadere­n til den unge pige, som har anklaget ham og moderen for mishandlin­g og frihedsber­øvelse.
TEGNING: EIGIL NORTON Stedfadere­n til den unge pige, som har anklaget ham og moderen for mishandlin­g og frihedsber­øvelse.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark