Ekstra Bladet

SKRAEKKELI­G START

Problemern­e fortsaette­r for Mick Schumacher efter den svaere weekend i Monaco

- Det føles som om, at banen er blevet mere ujaevn Normalt ser vi mindre gode ud i første traening sammenlign­et med den anden. I dag var det omvendt

BAKU (Ekstra Bladet): Støtte fra sin mor Corinna gav ikke held til Mick Schumacher før Aserbajdsj­ans Grand Prix. Om nogen har den 23-årige tysker brug for en ren weekend, men det lykkedes heller ikke at få i Bakus gader.

Eneste lyspunkt i går var, at han holdt sin Haas ude af murene. En laek kostede hele første traening, han indleder endnu et grandprix på haelene og var kun hurtigere end Williams’ Nicholas Latifi i anden traening.

Faerre omgange

– Det betyder, at jeg har kørt 25 omgange faerre end alle andre. På en bane som denne og med de nye biler er de meget vaerdifuld­e. Det er ikke optimalt, og det var anden traening heller ikke. Vi har flere småproblem­er og går ind til lørdagen (dagen i dag, red.) med flere spørgsmåls­tegn, siger Mick Schumacher til Ekstra Bladet.

Meget bedre gik det ikke i den danske side af garagen. Kevin Magnussen var 13’er og 17’er i de to traeninger, og Haas så vaesentlig langsommer­e ud end hidtil i denne saeson.

Danskeren om aftenen stadig i sin kørerdragt, da Ekstra Bladet talte med ham; han var gået direkte fra traening til debriefing.

– Jeg ville gerne vide, hvorfor vi var langsomme i anden traening, og det bruger vi aftenen på. Forhåbentl­ig kan vi finde noget til lørdag (i dag, red.). Normalt ser vi mindre gode ud i første traening sammenlign­et med den anden. I dag var det omvendt.

Hoppende biler

De fleste teams kaempede med hoppende biler på gadebanen, som er fyldt med små bump.

– Det føles som om, at banen er blevet mere ujaevn.

Måske er det bare bilerne, for Monaco var på samme måde.

– Ned ad langsiden er det meget ujaevnt, hvor man rammer jorden hårdt. Det er ikke rigtig ‘porpoising’, som vi så til vintertest, men stadig ret slemt, siger

Kevin Magnussen.

– Kampen om pole-position står umiddelbar­t imellem Ferrari og Red Bull, mens Mercedes efter de seneste løbs opblomstri­ng skuffer igen. Det samme gjorde McLaren og i saerdelesh­ed Alfa Romeo.

I stedet var det Alpine og Alpha Tauri, som denne gang kandiderer til at toppe midterfelt­et, hvis man skal dømme ud fra traeninger­ne. Allerstørs­te overraskel­se var imidlertid, at ingen for alvor kom i karambolag­e med Bakus ubarmhjert­ige mure.

 ?? ??
 ?? ?? Heller ikke i Baku gik tingene Schumacher­s vej. Her er tyskeren udgået af første traening med et teknisk problem.
Heller ikke i Baku gik tingene Schumacher­s vej. Her er tyskeren udgået af første traening med et teknisk problem.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark