Ekstra Bladet

Schumacher: Meget besynderli­gt

- Jonas Hüttel hut@eb.dk Jan Sommer foto@eb.dk Jeg prøver at komme i pointene, og det involverer risiko

BAKU (Ekstra Bladet): Efter granskning af data og tv-billeder lyder den officielle forklaring på Mick Schumacher­s Monacoulyk­ke fortsat, at han bevaegede sig ti centimeter fra ideallinje­n under de fugtige betingelse­r og ramte en våd plet, som forårsaged­e dobbelt hjulspin.

En fejlslagen korrektion senere, og han var i vaeggen.

Mange af kollegaern­e reagerede straks, fordi det så voldsomt ud, og Formel 1biler normalt forbliver i et stykke, med mindre der er tale om mere ekstreme ulykker.

– Det var meget besynderli­gt, for ulykken i sig selv var ikke så stor, at den burde have delt sig i to, siger Mick Schumacher i Baku.

– De fleste, jeg har talt med, sagde, at det så maerkeligt ud, men vi kan ikke tjekke, om noget rent faktisk gik i stykker. Data antyder det ikke, så formentlig­t var det bare den våde plet, siger tyskeren.

Anderledes biler

Trods sine tre ulykker i år er der ikke umiddelbar­t planer om at laegge kørestilen om.

– Der er en afvejning mellem risiko og fortjenest­e. Jeg prøver at komme i pointene, og det involverer risiko, men det er område, hvor jeg skal laere mere.

– Midtfeltet er meget taet, så hvis du ikke tager risiko, ender du som 15’er eller lavere. Og jeg vil ind i top-ti. Det er op til mig at finde den rette margen, og det er noget, jeg måske ikke er lykkedes med endnu. Det er et spørgsmål om tid.

– For mig er det ikke et aegte andet år som kører, for du skal laere så meget nyt, og bilerne er helt anderledes, siger Schumacher.

For de 19 øvrige kørere er bilerne dog også helt anderledes til, hvad de har vaeret vant til.

 ?? ?? – Der er en afvejning mellem risiko og fortjenest­e, fortaeller uheldige Mick Schumacher.
– Der er en afvejning mellem risiko og fortjenest­e, fortaeller uheldige Mick Schumacher.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark