Ekstra Bladet

SØREN SPAREDE 6000 KR I FORBIFARTE­N

Et aegtepar i Himmerland undrede sig over deres stigende forsikring­spraemier og besluttede at finde en billigere løsning – det var nemt og profitabel­t

- HENRIETTE HEJLSKOV THOR CARLSKOV tc@eb.dk

Der kan vaere gode penge at spare, tusindvis af kroner, hvis man kigger sine forsikring­er igennem og indhenter tilbud fra flere selskaber.

57-årige Søren Kragelund, der bor med sin kone i en lille by syd for Aalborg, vidste det godt.

Men det var først for nylig, efter i årevis at have ladet forsikring­erne passe sig selv, at han besluttede sig for at kigge naermere på dem.

Det skulle vise sig at vaere en god idé, for aegteparre­t endte med at spare omkring 6000 kroner om året.

– Det var lidt en tilfaeldig­hed, at jeg kom til at kigge på det, fortaeller Søren Kragelund.

– Jeg havde lagt maerke til, at vores ene bilforsikr­ing var steget fra 5500 kroner om året til 6500. Men vi havde ikke haft skader, fortaeller Søren Kragelund.

’Var min egen fejl’

At en bilforsikr­ing lige pludselig skulle stige så meget, fik Søren Kragelund til at kigge på alle aegteparre­ts forsikring­er.

– Det var min egen fejl. Jeg skulle have tjekket forsikring­erne noget før. □ngang kiggede jeg ofte på forsikring­erne og skiftede meget mellem selskabern­e. Men jeg havde ikke taenkt på det i noget tid.

– □fter bilforsikr­ingen begyndte jeg at kigge på alt det andet. Vi havde alle vores forsikring­er samme sted, og det var stukket helt af. På to år var vores forsikring­er stedet fra 23.000 kroner til 27.500, og jeg havde slet ikke bemaerket det, siger Kragelund.

Løsningen på de stigende praemier lå lige for.

– Via Facebook kom jeg ind på Findforsik­ring.dk, hvor jeg bad om tre tilbud på vores forsikring­er. Det var nemt. Selskabern­e ringede mig op, og GF Forsikring viste sig at vaere billigst.

– Jeg fortalte de to andre, der havde kontaktet mig, hvilken pris jeg havde fået. Den kunne de godt matche, sagde de. Jeg spurgte, hvorfor jeg ikke havde fået en bedre pris i første omgang, men det fik jeg aldrig svar på.

Endnu billigere end før

Søren Kragelund fortaeller, at han nu har fået muligheden for at betale månedligt, kvartalsvi­s eller årligt, og at det koster det samme i alle tre tilfaelde – den mulighed forelå ikke med hans gamle selskab.

Alt i alt har aegteparre­t nu fået deres samlede forsikring­spraemie ned på godt 21.500, altså endog 1500 kroner billigere end for to år siden.

A□gteparret ’sidder fornuftigt i det’, fortaeller Kragelund, så pengene gør ikke en verden til forskel, selvom de er rare at have.

– Vi har sparet omkring 6000 kroner om året. Det er 500 om måneden, så det er ikke noget, der redder ens økonomi. Men det er bedre end at betale for meget, konstatere­r Søren Kragelund.

Jeg fortalte de to andre, der havde kontaktet mig, hvilken pris jeg havde fået. Den kunne de godt matche, sagde de. Jeg spurgte, hvorfor jeg ikke havde fået en bedre pris i første omgang, men det fik jeg aldrig svar på

 ?? PRIVATFOTO ?? Da en bilforsikr­ing pludselig steg med 1000 kroner, kiggede Søren Kragelund alle sine forsikring­er igennem og fandt rum for store bespar elser.
PRIVATFOTO Da en bilforsikr­ing pludselig steg med 1000 kroner, kiggede Søren Kragelund alle sine forsikring­er igennem og fandt rum for store bespar elser.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark