Ekstra Bladet

FOR BILLIG OG FOR DÅRLIG

Samsung Galaxy A13 har et stort problem

- KIM VANGKILDE

Til forskel fra mange andre producente­r, så er sydkoreans­ke Samsung i stand til at lave smartphone­s i stort set alle prisgruppe­r. Fra overdådig luksus i den dyre ende til lavpristel­efoner som naesten alle har råd til.

Samsung Galaxy A13 er en Android 12-smartphone i den sidste kategori.

Med sine 6,6 tommer skaerm er der tale om en meget stor mobil. Faktisk er den fysisk større end de dyrere modeller i samme serie, men displayet daekker kun 93 procent af overfladen og går ikke helt ud til kanten.

Den er geometrisk paent afrundet hele vejen rundt, slank, uden tekstur og kameralins­erne bagpå er taet pakket. Derfor minder den ved første flygtige øjekast om en premium-model.

Du vil dog hurtigt få en anden fornemmels­e, når du løfter den 195 gram lette mobil og maerker, at alt bag skaermglas­set er glat plastik. Illusionen er bristet.

Det 2408 x 1080 LCD-display har en opfrisknin­gsrate på 60

Hz, som mange aeldre modeller, og det maerker man, når man scroller. Tekst begynder at hoppe let og billeder bliver lidt uskarpe indtil man fjerner fingeren fra skaermen og billedet står stille.

Samsung er tilsynelad­ende ikke stolte af de 60Hz, for modsat de dyrere modeller i A-serien er Hz slet ikke naevnt på Samsungs egen hjemmeside for A13.

Flotte billeder

Til gengaeld er skaermen meget lys selv med en medium lysstyrke, og farverne er kraftige. Den er behagelig at se streaming og videoer på så laenge man bruger høretelefo­ner. Højtaleren kan spille højt, men lydkvalite­ten mindskes for hvert tryk opad på volumenkna­ppen.

Stort set alt hvad man foretager sig på mobilen, med undtagelse af opkald, sker med en maerkbar forsinkels­e

Samsung A13 byder på hele fire kameraer. Et 50 megapixel hovedkamer­a, et 5 megapixel vidvinkel, et med to megapixel til dybde og et selfiekame­ra på 8 megapixel. Bruger man linserne til video, får man op til 1080p med op til 30 fps.

50 megapixelk­ameraet tager meget flotte og detaljered­e billeder, såfremt der er gode lysforhold, hvilket er overrasken­de for prisklasse­n. Saerligt med profunktio­nen kan man tage billeder med meget høj detaljegra­d, som er yderst delbare og vaerd at gemme på.

Mobilen har ingen optisk zoom, og på trods af HDR-optimering er billederne ikke gode, hvis du forsøger at fange detaljer på lang afstand. Det samme gaelder fotos taget under ringe lysforhold.

Det er også vaerd at bemaerke, at telefonen ikke har nogen IP-rating. Det vil sige, at den ikke har nogen certificer­et beskyttels­e med støv og vand.

Men Samsung A13 har et stort problem, som overskygge­r de andre svagheder.

Stort set alt hvad man foretager sig på mobilen, med undtagelse af opkald, sker med en maerkbar forsinkels­e. Forsinkels­en er mindst, når man knipser billeder med kameraet men øges under stort set alle andre brugsforme­r. Det kan ikke anbefales at købe A13 til gaming, som er noget af det mest kraevende, du kan udsaette en smartphone for.

Ligner et eksperimen­t

Hvis du undrer dig over, hvorfor man kan få en smartphone med kaempe skaerm og et 50 megapixel kamera, så har du svaret her. Et par ekstra RAM vil hjaelpe, men den lille Octa-core-processor i telefonen kommer til at kaempe med alle sine kraefter i hele telefonens levetid.

Samsung A13 ligner et eksperimen­t: Hvor billigt kan det gøres? For lidt over 1000 kroner kan du blive en del af eksperimen­tet.

 ?? ??
 ?? FOTO: JONATHAN DAMSLUND ?? Samsung A13 ligner et eksperimen­t: Hvor billigt kan det gøres? For lidt over 1000 kroner kan du blive en del af eksperimen­tet.
FOTO: JONATHAN DAMSLUND Samsung A13 ligner et eksperimen­t: Hvor billigt kan det gøres? For lidt over 1000 kroner kan du blive en del af eksperimen­tet.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark