Ekstra Bladet

FEM TIPS TIL BILLIGE

SPAR P□NG□ HV□R MÅN□D: Der er flere måder at barbere udgiften ned - også selvom du bor i et område uden billige udbydere

- SARAH MARIE WINTHER

Laese e-mails, betale regninger, tjekke vejrudsigt­en, finde gode tilbud på dagligvare­r – de fleste husholdnin­ger vil nok ikke undvaere internette­t i hverdagen, men det er ikke ensbetyden­de med, at du skal betale overpris for dit internet.

❘nternettet bliver generelt billigere, og der kommer jaevnligt nye udbydere til. Derfor er der stor sandsynlig­hed for, at du kan spare penge ved at skifte udbyder, hvis du eksempelvi­s ikke har skiftet i flere år.

□kstra Bladet har allieret sig med Kasper Ottosen fra sammenlign­ingsplatfo­rmen tjekbredba­and.dk, der giver et overblik over, hvilket internet du kan få på din adresse, og hvad de forskellig­e udbydere kan tilbyde af hastighed.

Tre typer af internet

Kasper Ottosen forklarer, at der overordnet findes tre måder at få internet på – fibernet, bredbånd og mobilt bredbånd. De to mest almindelig­e er fibernet og bredbånd. Det er desvaerre ikke alle udbydere, der er på alle adresser

Fibernet udnytter den nyeste teknologi og er den hurtigste af de tre muligheder. Det kan dog vaere meget dyrt at etablere, og det er heller ikke lige så bredt tilgaengel­igt som de forskellig­e bredbåndsl­øsninger, der kan fås til stort set alle hjem i Danmark. Derfor kan du komme ud for, at du ikke kan få fibernet på din adresse.

– Det er desvaerre ikke alle udbydere, der er på alle adresser, så vores tips er altid med forhold for, hvor du bor, og hvad du har af muligheder, understreg­er Kasper Ottosen.

Bredbånd er oftest både billigere i oprettelse og abonnement. Det er dog ikke alle danskere, der bor i et område, hvor der er stor konkurrenc­e mellem udbyderne, og det kan afspejle sig i abonnement­sprisen.

 ?? FOTO: GORM OLESEN/RITZAU SCANPIX ?? Der er mange forskellig­e måder at spare penge på sit internet. Find ud af, hvilken metode der passer dig bedst.
FOTO: GORM OLESEN/RITZAU SCANPIX Der er mange forskellig­e måder at spare penge på sit internet. Find ud af, hvilken metode der passer dig bedst.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark