Ekstra Bladet

Skift til mobilt bredbånd

- FOTO: JAKOB JØRGENSEN

Hvis du synes, priserne i dit område er for høje, kan du overveje at gå over til mobilt bredbånd. Der kan man nemlig virkelig spare nogle penge, påpeger Kasper Ottosen.

– Mobilt bredbånd er egentlig bare en trådløs router, hvor du indsaetter et simkort magen til det, der sidder i din mobiltelef­on. Det er en billig måde at få internet på, hvis du ikke har så stort et forbrug, siger han.

Den største fordel ved mobilt bredbånd er, at det kan fås helt ned til 59 kroner om måneden. Ulempen er, at der typisk ikke er ret meget data inkluderet i de meget billige abonnement­er, og derfor fungerer det bedst, hvis du ikke bruger internette­t til at streame film og serier, spille spil eller andre ting, der kraever meget data. Ustabil

Desuden går man typisk lidt på kompromis med stabilitet­en på sit internet. Hvor fibernet og bredbånd bliver ledt via kabler, benytter mobilt bredbånd det trådløse mobilsigna­l 4G og det nye 5G.

Hvis din mobil har god forbindels­e i dit hjem, kan du derfor forvente en fin stabilitet, men hvis det modsatte er tilfaeldet, er det nok ikke en god idé at vaelge mobilt bredbånd.

– Og så fungerer det bedst, hvis du bor i lejlighed. ❘ et stort hus daekker mobilt bredbånd bare ikke godt nok, fordi der som regel er en del flere vaegge, der bremser routerens ydeevne, forklarer Kasper Ottosen, der af samme grund fraråder folk, der bor i betonbygni­nger, mod at vaelge mobilt bredbånd.

Hvis du finder ud af, at mobilt bredbånd passer fint til dine behov, anbefaler internetek­sperten, at du kontakter den udbyder, hvor du har mobilabonn­ement. Nogle gange kan der nemlig også vaere penge at spare ved at lave en samlet pakke på mobilabonn­ement og mobilt bredbånd.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark