Ekstra Bladet

’JEG ER USKYLDIG’

KØBMANDSSØ­NNEN NAEGTER ALT: – Jeg var på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt, lyder forklaring­en fra den 29-årige dansker

-

8. april trådte den 29-årige Michael ud ad porten til arresten. Mens hans far måtte blive i sin celle, ventede sønnens venner på ham på den anden side af de pigtrådsom­kransede faengselsm­ure med kolde øl.

– Det var den første i naesten et år, fortaeller han til Ekstra Bladet – nu på behørig afstand af det trøstesløs­e område med de 13 barakker, som han havde siddet i siden 23. april 2021.

Vi mødes på Muelle Uno – den imposante kaj, hvor gigantiske krydstogts­skibe og private yachter laegger til i Málaga, som mange vil kende som hovedbyen på Costa del Sol i Spanien.

Michael har i sin tid gennemført en uddannelse som grafisk designer i England og sideløbend­e – isaer under coronanedl­ukningen – assisteret sin far i købmandsfo­rretningen.

Skulle hente papirer

Far og søn stammer fra Aalborg, men har boet i Sydspanien, siden Michael var 16 år.

Han ønsker at vaere anonym af hensyn til sin egen sikkerhed og fremtidige muligheder for eksempelvi­s at få arbejde, og han er derudover nervøs for sin fars situation i faengslet.

Michael fastholder sin uskyld, og siger, at han slet og ret blandet ind i den omfattende narkosag på grund af tilfaeldig­heder.

– Jeg var på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt, siger han.

Det var naermere bestemt i farens hus, hvor han begav sig hen, efter at han havde fået besked om, at han var blevet anholdt.

– Jeg skulle ind og hente nogle papirer, så jeg kunne få fat i en advokat, og så stod politiet der pludselig, og jeg blev selv anholdt, fortaeller han.

Flød med pis og lort

Først blev købmandssø­nnen placeret i en celle uden vinduer i kaelderen under en politistat­ion i Málaga.

– Det flød med pis og lort, fortaeller manden, der efter tre naetter blev overført til faengslet, der betegnes som et af Andalusien­s vaerste med høje drab-, selvmords-, og voldsrater.

– Jeg blev smidt i brummen, fordi de havde set mig på lagret flere gange på to uger.

– Jeg skulle hente varer og inventar til supermarke­det, men politiet mener, jeg har vaeret inde og hjaelpe med at pakke hash i tomater. Det kan jeg bevise, at jeg ikke har, men det tager år, før sagen kommer for retten, og så risikerede jeg at sidde faengslet så laenge, siger han.

Michael ønsker ikke at udtale sig om sagens øvrige implicered­e.

Jeg blev smidt i brummen, fordi de havde set mig på lagret flere gange på to uger

 ?? ?? Frygter for sin sikkerhed
Den oprindelig­t aalborgens­iske mand ønsker at vaere anonym, blandt andet af hensyn til sin egen og sin fars sikkerhed. Han naegter sig skyldig.
Frygter for sin sikkerhed Den oprindelig­t aalborgens­iske mand ønsker at vaere anonym, blandt andet af hensyn til sin egen og sin fars sikkerhed. Han naegter sig skyldig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark