Ekstra Bladet

FÅR DØDSTRUSLE­R OG HAD

Vicki Berlin oplever en ekstrem negativ opmaerksom­hed omkring, at hun har valgt at leve som veganer

- EMMA BUSK eb@eb.dk

Skuespille­r Vicki Berlin valgte for snart fem år siden at skaere både kød, maelk og aeg ud af sin kost og blive veganer.

Den 44-årige skuespille­r har tidligere fortalt om de mange positive gevinster, hun har oplevet ved at omlaegge sin kost – et valg, der blandt andet har gjort, at hun på to år tabte sig 12 kilo.

Men desvaerre er det ikke det eneste, hendes beslutning har ført med sig.

I et interview i den seneste udgave af Alt for damerne, fortaeller hun, at der er mange mennesker, der har en mening om hendes kost, som de åbenbart ikke kan holde for sig selv.

– Jeg er blevet veganer. Det kan man sige er et lille valg, men det er et langt større valg, end jeg egentlig selv troede. Det har mange konsekvens­er for ens sociale liv, og det bringer meget had med sig. Meget mere had, end jeg nogensinde havde kunnet forestille mig, siger hun og fortsaette­r:

– For det, at jeg har truffet det valg og snakker højt om dyrevelfae­rd, provokerer mange mennesker. Så jeg har fået en hel del grimme mails og endda dødstrusle­r. Det havde helt sikkert fået mig til at laegge låg på mig selv, da jeg var yngre, men ikke i dag.

Føler sig sund

Vicki Berlin lader sig dog ikke påvirke af folks holdninger til hendes beslutning om at vaere veganer. Naermest tvaertimod, for ifølge Berlin er det eneste, hun fortryder i sit liv, at hun ikke blev veganer tidligere.

Til Ekstra Bladet har hun da også tidligere fortalt, at hun føler sig meget sundere og bedre tilpas i sin krop efter at have droppet kød og maelkeprod­ukter.

– Mit kolesterol­tal er faldet ned, så det naesten ikke kan blive lavere, lød det fra Vicki Berlin i 2019, hvor hun samtidig kunne fortaelle, at kiloene var raslet af, siden hun blev veganer.

Det, at jeg har truffet det valg og snakker højt om dyrevelfae­rd, provokerer mange mennesker

Vicki Berlin er blandt andet kendt som revyskuesp­iller og komiker.

Hun medvirker dog helt aktuelt i en ganske anden type film, nemlig ’Triangle of Sadness’, der netop har vundet Guldpalmen ved Cannes Filmfestiv­al.

Det har mange konsekvens­er for ens sociale liv, og det bringer meget had med sig

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? Vicki Berlin lader sig ikke gå på af de mange grimme mails, hun modtager, fordi hun er veganer.
FOTO: MOGENS FLINDT Vicki Berlin lader sig ikke gå på af de mange grimme mails, hun modtager, fordi hun er veganer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark