Ekstra Bladet

FANDT HASH I KØLESKAB HOS SVIGERMOR

SAMMEN PÅ ANKLAGEBAE­NKEN: En 44-årig mand erkender dele af sigtelsern­e mod ham. Hans svigermor er også varetaegts­faengslet

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette@eb.dk

En 44-årig mand og hans 57årige svigermor sad skulder ved skulder på anklagebae­nken, da de begge blev sigtet for besiddelse af mere end 64 kilo hash med henblik på videreover­dragelse.

63 kilo hash blev fundet hjemme hos svigermore­n i Nykøbing Sjaelland, herunder nogle kilo i et køleskab.

Kvinden, der arbejder som butiksassi­stent, naegter sig skyldig i alle anklager og ønskede ikke at afgive forklaring i grundlovsf­orhøret i Retten på Frederiksb­erg.

Hun har dog i en forklaring til politiet sagt, at hun havde givet svigersønn­en lov til at opbevare hash i hendes hjem, og hun var blevet betalt for det i form af hash til eget forbrug. Det fremgår af retsbogen fra grundlovsf­orhøret 19. maj i år, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i.

Turde ikke sladre

Svigersønn­en erkendte til gengaeld, at det var hans hash, som politiet fandt hos svigermore­n, ligesom han også erkendte, at 1295 gram hash, der blev fundet i en venindes bil i Valby, var hans.

Han turde dog hverken fortaelle, hvem han havde fået det fra, eller hvem han skulle give det til.

Endelig erkendte han at have vaeret i besiddelse af 138 gram hash og 153 gram skunk hjemme hos sig selv og kaeresten gennem ti år.

Det kendte kaeresten ifølge ham dog ikke noget til.

Det kom frem, at han ifølge oplysninge­r fra Skat ikke har haft nogen indtaegt de seneste fem år, men han forklarede, at han levede af kaerestens penge og vennetjene­ster. Og at han fik 25 øre pr. gram hash, han opbevarede.

’Pengene bruger han til overlevels­e. Han kan ikke spare op af de penge,’ fremgik det af hans forklaring.

Han forklarede, at han havde spurgt sin svigermor, om han måtte stille nogle kasser hos hende, men at han aldrig har fortalt hende, hvad der var i kasserne. Og hashen var så godt pakket ind, at man ikke kunne lugte det, lød det.

Et køleskab, der stod hos svigermore­n, havde han stillet ind samme dag som anholdelse­n, og på sin forsvarer Finn Bachmanns spørgsmål svarede han, at der inde i det lå mere end to kilo, måske fem kilo, som han lige havde lagt ind.

Fik hash i gave

Den sigtede har tidligere boet på Christiani­a, og svigermore­n vidste godt, at han har haft noget med hash at gøre, og han havde da også på et tidspunkt givet hende hash i gave. Men ikke i så store maengder, fremgik det i retten.

De blev begge varetaegts­faengslet frem til 16. juni på begrundet mistanke om, at de har gjort sig skyldige i de rejste sigtelser.

Forsvarern­e tog forbehold for kaere.

63 kilo hash blev fundet hjemme hos svigermore­n i Nykøbing Sjaelland

Han havde spurgt sin svigermor, om han måtte stille nogle kasser hos hende

 ?? PR-FOTO ?? Den 57-årige kvinde har selv forklaret politiet, at hun havde givet svigersønn­en lov til at opbevare hash i sit hjem.
PR-FOTO Den 57-årige kvinde har selv forklaret politiet, at hun havde givet svigersønn­en lov til at opbevare hash i sit hjem.
 ?? ARKIVFOTO: RITZAU SCANPIX ?? Dette er hash fra en anden sag. Den, der blev fundet i den aktuelle sag, var også maerket med et meget karakteris­tisk logo.
ARKIVFOTO: RITZAU SCANPIX Dette er hash fra en anden sag. Den, der blev fundet i den aktuelle sag, var også maerket med et meget karakteris­tisk logo.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark