Ekstra Bladet

FODBOLDAMO­K

OVERVÆLDEN­DE: Folk stimler sammen i hele landet for at se landskampe­ne. Kasper Hjulmand og landsholde­t takker

- KEVIN DOHERTY Vi vil så gerne give de der øjeblikke, som fansene bare hungrer efter, når vi scorer mål Det kommer stadig bag på mig, at vi står i sådan en bølge. Landsholde­t er virkelig blevet en ting ks@eb.dk

Vi oplevede det under EM i 2021, men nu har det ramt landet igen. Fodboldfeb­eren. Rød-hvide trøjer i bybilledet så langt øjet raekker, og fodboldfan­s der samles i Parken og foran storskaerm­e for at se landsholde­t i Nations League.

Og det vil Kasper Hjulmand og co. gerne takke for på deres måde.

– Vi vil så gerne give tilbage, og det gør vi med at vinde kampe og score mål. Det vaerste ved det hele er, når vi ikke kan gøre det, siger landstraen­eren i landsholds­lejren dagen efter nederlaget til Kroatien.

– Vi vil så gerne give de der øjeblikke, som fansene bare hungrer efter, når vi scorer mål.

Feber

Uden for landsholds­boblen er det tydeligt, at nationen er gået fodboldamo­k, men det går heller ikke de mange spillere eller traenerens naese forbi.

– Jeg kan ikke huske, det nogensinde har vaeret sådan, siger Hjulmand.

– Hele vejen ud af Helsingør stod der folk. Det er jo vildt, fortsaette­r han og peger mod landsholde­ts base, Marienlyst Strandhote­l.

– Da jeg startede, var en af mine drømme at tage rundt i landet og se børn i alle aldre med landsholds­trøjer på. Og det er også en del af det, når de unge mennesker fester til landskampe­ne.

Og specielt opbakninge­n til storskaerm­sarrangeme­nterne rundt om i landet, har taget fusen på den 50-årige landstraen­er.

– At se 20.000 i Faelledpar­ken, når vi spiller på udebane. Og de klip, vi har fra rundt omkring i landet med storskaerm­sarrangeme­nter. Det er overvaelde­nde. Det kommer stadig bag på mig, at vi står i sådan en bølge. Landsholde­t er virkelig blevet en ting.

– Alle har rød-hvide ting på. Selv forretning­smanden, der kommer på stadion normalt, kan lige svinge sig op til at få et halstørkla­ede på.

– De kommer også med fodboldtrø­je på indenunder jakkesaett­et, siger han.

Hvem er ham der?

Også Mikkel Damsgaard, der en af holdets yngre stjerner, er meget begejstret for opbakninge­n.

– Det er fedt, at landsholde­t er blevet så stort. Vi har jo hørt, at det ikke altid har vaeret sådan.

– Det er dejligt, at vaere en del af, når det er sådan, siger han og fortaeller, at han ofte ikke kan gå rundt på gaden uden at blive stoppet.

For Morten Hjulmand, der blev hentet ind i landsholds­lejren for første gang torsdag, kommer opbakninge­n bag på ham.

– Jeg har jo kun set det på fjernsynet, jeg har aldrig oplevet det live. Så jeg er meget overrasket over den måde, befolkning­en har taget imod os, siger han og fortsaette­r.

– Men også bare herude ved hotellet, hvor folk står og vinker, mens vi kører forbi med bussen. Det er det, alle gerne vil prøve, og det, jeg har drømt om, så jeg suger bare det hele til mig.

Men som ny mand på landsholde­t, er man ikke lige så populaer, som de etablerede stjerner. Han er heller ikke endnu blevet spurgt om en autograf, fortaeller han.

– Jeg tror folk taenker, ’hvem er ham der?’

– Sådan er det jo. Jeg har jo ikke spillet i Danmark før og har ikke vaeret inde omkring holdet, lyder det fra Morten Hjulmand, der ikke er i familie med navnebrode­ren, Kasper.

I morgen gaelder det Østrig på hjemmebane, hvor traener og spillere håber, at de kan give fansene en sejr.

 ?? ??
 ?? FOTO:
LARS POULSEN ?? Nye roligans Danskerne har for alvor taget landsholde­t til sig.
FOTO: LARS POULSEN Nye roligans Danskerne har for alvor taget landsholde­t til sig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark