Ekstra Bladet

KOSTER KEVIN DYRT

- JASON WATT EKSTRA BLADETS FORMEL 1-EKSPERT

TAKTER, vi var vidne til, da DE FLOTTE

Magnussen trådte til i Haas-teamet, de ser i mine øjne allerede ud til at vaere talte.

Jeg er bange for at udviklinge­n på raceren udebliver i et omfang, som betyder, at Haas falder tilbage i hierarkiet. Udviklinge­n som i forvejen ikke var planlagt til at vaere saerlig omfangsrig, har fået endnu en hurdle.

Mick Schumacher­s uheld har vaeret alt for kostbare, og det er egentlig synd for Kevin, som kommer til at betale prisen. Når der i den tyske side af garagen i år allerede er smadret biler for flere millioner af dollars, kommer det selvfølgel­ig til at gå ud over, hvad der er til rådighed af budget til udvikling.

Den unge tyske knaegt er for alvor under pres, og selvom han udadtil virker stille og rolig og i balance med sig selv, kan jeg tydeligt se, at han presser sig selv mere, end godt er.

er på ingen måde det UNGE SCHUMACHER naturtalen­t, hans far var. Jeg er sikker på, at efternavne­t har båret junior langt, men det kan samtidigt siges at vaere en forbandels­e, når man uafbrudt bliver sammenlign­et med sin dygtige farmand.

Jeg synes i den grad, at Mick Schumacher kører over evne, og at det er årsagen til de dyre besøg i barrieren. Der har ikke vaeret tale om uheldige episoder, hvor Haas køreren blev uskyldigt indblandet, men derimod klokkeklar­e dumheder.

Haas siger, at man p.t. vil bruge energi på at forstå bilen bedre, inden man opgraderer, men det bliver jeg lidt nervøs over at høre. Udmeldinge­n betyder i sagens natur, at man vaelger at forsøge sig med forskellig­e indstillin­ger af den nuvaerende bil, som den er, uden opdatering­er. Men så kommer man altså i min bog hurtigt bagud.

Andre teams har for laenge siden analyseret sig frem til opgraderin­ger på bilerne, de begyndte saesonen med, og det er altså større fremskridt, end den metode Haas har valgt.

Mercedes har transforme­ret SE BARE, HVORDAN deres uduelige racer til noget, som kunne ligne en bil, der kandiderer til at vaere ’best of the rest’ bag Red Bull og Ferrari.

Hvis strategien fra Haas om ikke at opdatere før senere er et simpelt spørgsmål om økonomi, og at der ikke er penge nok at rutte med, er det ganske forståelig­t.

Men Haas forsøger igen at opfinde den dybe tallerken. Man er nødt til at kigge på, hvordan andre teams, som har vaeret i sporten i en menneskeal­der, griber tingene an. Andre teams analyserer og opdaterer så snart der er kørt tre-fire løb. Vi er nu ved ottende løb i saesonen uden skyggen af opdatering­er på Haas-bilen.

Som det for eksempel er set med hensyn til daekvalg til løb, har Haas tit en anden ide end flertallet. Det har givet bagslag flere gange, end det har givet pote. Derfor håber jeg bare, at Gunther Steiner og Co. sørger for at få nogle opdatering­er frem i lyset, således man kan følge med resten af udviklings­kapløbet blandt de 10 teams.

Schumacher virkelig OG SÅ SKAL MICK have laest og påskrevet. Han er nødt til at køre i et tempo, han magter, også selvom det så ikke får ham til at ligne en snarlig afløser for Charles Leclerc.

Ellers bliver Haas og Kevin Magnussen prisgivet i forsøget på at vise sig frem som kandidat til ’best of the rest’.

Jeg er sikker på, at efternavne­t har båret junior langt, men det kan samtidigt siges at vaere en forbandels­e

 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? Umage par
Rødt flag i Bakus gader. Forrest Mick Schumacher, der fører an foran teamkammer­aten Kevin Magnussen.
FOTO: JAN SOMMER Umage par Rødt flag i Bakus gader. Forrest Mick Schumacher, der fører an foran teamkammer­aten Kevin Magnussen.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark