Ekstra Bladet

NOGET FRYGTELIGT SVINERI

RASER MOD TOUR-STARTEN: Tidligere statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen forstår ikke omrokering­en af Alex Pedersen

- JACOB JØRGENSEN jacob.jorgensen@eb.dk

– Det er noget frygteligt svineri.

Sådan siger Lars Løkke Rasmussen til Ekstra Bladet om den kommende Tour de France-start i Danmark.

Den tidligere statsminis­ters sviner er målrettet Københavns Kommune og henviser til sagen om, at bestyrelse­n bag den danske Tour-start i november sidste år meddelte den tidligere cykelrytte­r og sportsdire­ktør Alex Pedersen, at han ikke laengere skulle vaere direktør for selskabet, der arrangerer Tourstarte­n.

Magtkamp på Rådhuset

Den davaerende bestyrelse­sformand Lars Weiss udtalte dengang, at bestyrelse­n var blevet enige med Alex Pedersen om, at Alex i stedet for direktør nu skulle vaere talsmand for selskabet. Ida Bigum Nielsen blev indsat som direktør i stedet, og selv fortalte Alex Pedersen, at han var glad for den løsning.

I april i år skrev B.T., at der gennem laengere tid havde udspillet sig en magtkamp på Københavns Rådhus, og at det førte til, hvad der i realiteten blev en fyring af Alex Pedersen som direktør.

Monster urimeligt

Alex Pedersen og vennen Joachim Andersen er de to hovedmaend bag den danske Tour de France-start.

Lars Løkke Rasmussen, der som statsminis­ter også spillede en vaesentlig rolle, lader ikke til at købe den danske Tour-bestyrelse­s udlaegning om, at parterne fandt en faelles løsning .

– Jeg er virkelig pikeret over dét, der er sket med Alex. Det er noget frygteligt svineri, det der er sket i Københavns Kommune, siger han til Ekstra Bladet.

– Jeg synes, det er så uartigt, for der er ingen tvivl om, hvem der har den fulde aere af, at Touren er kommet til Danmark. Det har Alex og Joachim. Ubetinget.

Ekstra Bladet har vaeret i kontakt med Grand Départ Copenhagen Denmark, og de henviser til pressemedd­elelsen fra november sidste år. De fastholder dermed, at det var en faelles beslutning mellem Alex Pedersen og bestyrelse­n at lade Ida Bigum Nielsen tage over som direktør.

Glad for rollen

Det samme gør Alex Pedersen i en skriftlig kommentar til Ekstra Bladet.

’Jeg fik en ny rolle som talsperson i november måned. Det var og er en løsning, som jeg er glad for at have fundet med bestyrelse­n,’ skriver Alex Pedersen.

’Hvad Lars Løkke specifikt mener om sagen, må stå for hans egen regning. De sidste otte måneder har jeg fungeret som talsperson, og det er en rolle, jeg befinder mig godt i. Her er jeg jo netop med til at brede den danske Tour- og cykelglaed­e ud på tvaers af landet.’

Tour de France starter med en 13 kilometer lang enkeltstar­t i København 1. juli.

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Uartigt
Lars Løkke Rasmussen sender en stikpille i retning af den danske Tour-organisati­on.
FOTO: ERNST VAN NORDE Uartigt Lars Løkke Rasmussen sender en stikpille i retning af den danske Tour-organisati­on.
 ?? FOTO: PHILIP
DAVALI/RITZAU SCANPIX ?? Alex Pedersen var direktør i Grand Départ Copenhagen Denmark indtil november sidste år.
FOTO: PHILIP DAVALI/RITZAU SCANPIX Alex Pedersen var direktør i Grand Départ Copenhagen Denmark indtil november sidste år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark