Ekstra Bladet

Små mennesker

-

Lars Løkke Rasmussen skyder mere med skarpt.

Ifølge den tidligere statsminis­ter er det ikke kun Alex Pedersen, der er blevet dårligt behandlet i den efterfølge­nde håndtering af Grand Départ i København.

Den 23. marts blev det fejret på Københavns Rådhus, at der nu kun var 100 dage til Tour-starten i Danmark.

Hvor var Frank Jensen?

Her deltog Lars Løkke, og én ting undrede ham den dag.

– Der stod jo to socialdemo­krater, der bare havde arvet det hele. Og ikke en gang i en indskudt saetning naevnte de den tidligere overborgme­ster Frank Jensen. Det synes jeg simpelthen var så ringe.

Som overborgme­ster var Frank Jensen dybt involveret i at få Grand Départ til Danmark.

– Kunne de ikke lige have sagt i deres tale: ’Vi skal også sende en stor tak til min forgaenger Frank Jensen, som gjorde et kaempe stykke arbejde for at gøre dette til virkelighe­d.’

– At han ikke blev naevnt, synes jeg var så lavt. De er små mennesker, siger Lars Løkke.

Han naevner ikke ved navn, hvilke to socialdemo­krater han kalder for ’små mennesker’. Men når han i citatet ovenfor siger ’min forgaenger Frank Jensen’, må det formodes, at én af de to er den nuvaerende overborgme­ster Sophie Haestorp Andersen.

– Systemet fungerer lidt på den måde, at nu er det nogle nye, der sidder på posterne, og så glemmer man de andre. Vaek med dem, afslutter Lars Løkke Rasmussen.

Anerkender løbende

Den udlaegning af begivenhed­erne er den nuvaerende direktør for Grand Départ Copenhagen Denmark, Ida Bigum Nielsen, ikke enig i.

– Vores formål 23. marts var at fortaelle om, hvad man kunne glaede sig til i løbet af de naeste 100 dage. Naturligt nok var der derfor ikke så meget fokus på den tidligere fase i projektet, siger Ida Bigum Nielsen.

– Frank Jensen var også inviteret til receptione­n på Rådhuset den dag i en anerkendel­se af, at han sammen med blandt andre Lars Løkke og Alex Pedersen er en af arkitekter­ne bag, at vi har fået Touren til Danmark. Det synes jeg, vi anerkender løbende.

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Tidligere overborgme­ster Frank Jensen i 2020, da etaperne blev afsløret.
FOTO: ERNST VAN NORDE Tidligere overborgme­ster Frank Jensen i 2020, da etaperne blev afsløret.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark