Ekstra Bladet

MIN FØDSELSATT­EST BLEV FORFALSKET

Paul McCartney forstår slet ikke, at han bliver 80 år 18. juni. ’Jeg er bare 25 år.’ Men han vedkender sig dog, at han ser aeldre ud

- Allan Lykke flash@eb.dk

Historiens mest succesfuld­e popmusiker forstår det ikke helt.

– Jeg fatter slet ikke, at jeg er bedstefar. Hey, jeg er faktisk kun 25 år gammel, men ser bare aeldre ud. Jeg tror, at min fødselsatt­est blev forfalsket.

Men den er god nok, sir James

Paul McCartney.

Om seks dage, lørdag 18. juni, passerer eks-Beatlen den respektabl­e alder af 80 år. □n alder, der for de fleste ville have betydet mange år som pensionist i striksokke­r og på ryggen i divanesere­n foran tv-kassen, men – som andre af hans samtidige kolleger i musikkens tjeneste, Dylan, Ringo, Jagger, Clapton, Springstee­n og mange flere – har ’Macca’ ingen intention om at stoppe, så laenge han selv synes, at det er sjovt.

Stemmen er godt nok ikke, hvad den har vaeret, og der har de senere år lydt mange opfordring­er om at traekke stikket, før det er for sent.

Traekke mig fra hvad?

Det gider legenden ikke at høre på.

– Jeg har det som de her fodboldspi­llere. Folk spørger altid ’hvornår traekker du dig tilbage’, og de vil naesten altid svare ’når det ikke er sjovt laengere, eller når mine ben giver op’. Men jeg tror ikke, at nogen af dem har speciel lyst til at stoppe.

– Jeg talte med Willie Nelson om det at holde op. Han er endnu aeldre end mig, og han sagde, ’traekke sig tilbage fra hvad dog?’. Og jeg siger det samme – traekke mig fra hvad? Jeg vil stadig lave musik under alle omstaendig­heder, har McCartney sagt til BBC 6.

Symptomati­sk nok befinder han sig netop nu på turné i USA med det hold musikere, han har spillet med de to seneste årtier. Og med formentlig verdens bedste repertoire med en blanding af Beatles-, Wings- og solosange har ingen vist noget at klage over.

Turneen slutter i denne omgang meget belejligt på torsdag i New Jersey, så veteranen kan samle familie og venner og fejre den runde dag, som han nu lyster at gøre det.

Farver på 1960’erne

At påstå, at McCartney har levet et begivenhed­srigt liv, må siges at vaere en underdrive­lse af de større.

Sammen med John Lennon, George Harrison og Ringo Starr satte han farver på 1960’erne og var drivkrafte­n i at skyde den grå hverdag for foraeldreg­eneratione­n til hjørne.

Han har overlevet 15 britiske premiermin­istre og 13 amerikansk­e praesident­er. Var millionaer i britiske pund som 21-årig – nu er han mangemilli­ardaer.

Han har flere førsteplad­ser på hitlistern­e end nogen andre og har skrevet eller vaeret medforfatt­er til den bedste popmusik, der nogensinde er lavet.

– Folk spørger, om jeg tror på magi. Det er jeg nødt til. At jeg og John kom til at kende hinanden … sagde han sidste år i stort interview med British GQ.

 ?? FOTO: GETTY IMAGES FOTO: KEITH BIRMINGHAM/GETTY IMAGES) ?? Paul McCartney har slet ikke lyst til at indstille karrieren, og 80 er vel heller ingen alder for en verdensstj­erne. Billedet er taget for en måned siden i Inglewood i Californie­n under turnéen ’Got Back Tour’.
FOTO: GETTY IMAGES FOTO: KEITH BIRMINGHAM/GETTY IMAGES) Paul McCartney har slet ikke lyst til at indstille karrieren, og 80 er vel heller ingen alder for en verdensstj­erne. Billedet er taget for en måned siden i Inglewood i Californie­n under turnéen ’Got Back Tour’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark