Ekstra Bladet

Afvist i dørtelefon­en

-

Det betød meget for Paul McCartney, hvad John Lennon taenkte om ham i tiden op til mordet på vennen i 1980. De to beatler havde vaeret på kant efter gruppens brud i 1970, men op gennem 70’erne fik de begravet stridsøkse­n.

Dog kunne Macca ikke vaere helt sikker. Sidste gang havde Lennon afvist ham i dørtelefon­en, da han og fru Linda dukkede uanmeldt op.

’Jeg bager brød og passer barn. Det er ikke Liverpool laengere. Hvis du tror, jeg går med i byen, må du vaere gal.

SLAM!

Derfor henvendte Macca sig til BBCjournal­isten Andy Peebles, der havde interviewe­t Lennon to dage før hans død 8. december 1980.

Peebles kom tilbage til London med nyheden om, at Lennon var død i mellemtide­n, og han producered­e straks en mindeudsen­delse.

– Tak for en vidunderli­g udsendelse. Linda og jeg kigger med, sagde McCartney i telefonen.

Senere på ugen fik Peebles et opkald fra den navnkundig­e Beatles-producer George Martin, der bad ham komme ned til hans studie.

’Jeg vidste, praecis hvem der ventede på mig, siger Peebles i Lesley-Ann Jones bog, ’Who Killed John Lennon?’.

’Paul behøvede mig til at forsikre ham om, at John stadig elskede ham. Jeg sagde, at John talte om ham i interviewe­t.’

’Der var ingen tvivl om hans kaerlighed til dig. Det var meget følelsesla­det, og jeg havde det forfaerdel­igt ved at få ham til at graede’.

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? John Lennon (th.), Paul McCartney (tv.) og resten af The Beatles på scenen i 1964. På det tidspunkt havde de lagt verden ned med en perleraekk­e af ørehaenger­e. Lennon inviterede i sin tid McCartney med i sit davaerende band, The Quarry Men, efter McCartney havde imponeret ham med godt guitarspil og stor viden om musik.
FOTO: GETTY IMAGES John Lennon (th.), Paul McCartney (tv.) og resten af The Beatles på scenen i 1964. På det tidspunkt havde de lagt verden ned med en perleraekk­e af ørehaenger­e. Lennon inviterede i sin tid McCartney med i sit davaerende band, The Quarry Men, efter McCartney havde imponeret ham med godt guitarspil og stor viden om musik.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark