Ekstra Bladet

PRAGTFULDT

Nykøbing Falster Revyens 110-års jubilaeums­revy er fantastisk underholdn­ing i det store format

- Morten Buckhøj flash@eb.dk

Troels Malling er en plaget mand. Siddende på en taburet og med underspill­et tristesse fortaeller han om senfølgern­e efter en saerlig slem corona. Han er ude på hypokondri­ens afsindigst­e overdrev uden at fortraekke en mine i sit martrede ansigt. Nummeret lyder ikke af meget, men det er det morsomste revynummer endnu denne sommer, og det er Nykøbing Falster Revyens komiske højdepunkt.

Nummeret – eller numrene, for han kommer igen i anden akt – er et godt eksempel på, hvad Nykøbing Falster Revyen kan, og hvad der lykkes saerligt godt i år. Den veksler mellem det eftertaenk­somme, det rene gakkeri og det helt store show-udtraek. Morsomt, elegant, musikalsk og helt igennem underholde­nde.

Der er satirisk brod, men den stikker ikke så dybt, at det generer nogen. Revyens instruktør, Rasmus Krogsgaard, der også er én af revyens fem stjerne-veloplagte solister, har haft så meget godt stof at arbejde med, at revyens eneste lille svaghed er, at den er lidt for lang, og at nogle numre bliver trukket lidt for langt ud.

□t perlende shownummer med den kaekke og charmerend­e revydebuta­nt Kristine Yde og 74-årige Bente □skesen, der viser, at □skesen stadig både kan synge og danse røven ud af bukserne på en scene, er således lidt for langt. Og når Gordon Kennedy med perfekt praecision parodierer blandt andre Jørgen Leth, Finn Nørbygaard og Søren Ryge, er det både morsomt og dygtigt, men man sidder med følelsen af, at det er mindst otte år, siden de var aktuelle. Det samme gaelder den ti minutter lange, laekre musikalske hyldest til ABBA, der minder lovlig meget om slutnummer­et i musicalen ’Mamma Mia’.

Højdepunkt­erne er dog klart i overtal.

□n musikalsk trio om ministerro­kader mikser frydefuldt show og satire, og man hylder eftertaenk­somheden i Rasmus Krogsgaard­s ’Mail til Putin’, en velskrevet opdateret parafrase over Osvald Helmuths ’Brev til Bulganin’. Bente □skesen er først afdaempet alvorsfuld i en staerk vi

Revyens instruktør, Rasmus Krogsgaard (...), har haft så meget godt stof at arbejde med

Det svaert at forestille sig en mere elegant og swingende revy

se om unges udfordring­er med psykiske lidelser for umiddelbar­t efter at fjolle lifligt med falsterske breaking news sammen med resten af holdet som folkedanse­re. Det er dansk revy, når det er bedst.

□t nummer om identitets­tyveri er ren teknisk virtuosite­t, og holdets parodier på de danske og engelske kongelige er kostelige. Kristine Yde kan med fordel skrue lidt ned for blusset i sit nummer om aegtemande­n, der har fået gasgrill, men glider i øvrigt fornemt ind på holdet af rutinerede revyfolk.

Flot jubilaeum

Musikalsk er det svaert at forestille sig en mere elegant og swingende revy. Revydirekt­ør Mickey Pless og hans musikere leverer vidunderli­g vellyd, og selv brillerer han sammen med Rasmus Krogsgaard på firehaendi­gt klaver. Revyen er en fryd for ører og øjne. Flot pakket ind og en gennemført velsmurt underholdn­ingsmaskin­e.

Revyen i Nykøbing Falster fejrer 110-års jubilaeum og hylder både fortiden og nutiden i et show, der, siden Mickey Pless trådte til som direktør, hele tiden synes at blive bedre og mere moderne. Man anerkender og respektere­r traditione­rne, men revyen bevaeger sig fremad og i takt med tiden.

På den måde vil revytradit­ionen kunne overleve langt ud i fremtiden.

Nykøbing Falster Revyen. Tekster af bl.a. Rasmus Krogsgaard, Søren Anker Madsen/ Jan Svarrer, Vase & Fuglsang og Leif Maibom.

Instr.: Rasmus Krogsgaard. Scenografi: Niels Secher. Kapelmeste­r: Mickey Pless. Medv.: Bente Eskesen, Kristine Yde, Troels Malling, Gordon Kennedy og Rasmus Krogsgaard. Spiller til 20. august.

 ?? FOTO: RUNE BUCH, YELLOWS ?? Troels Malling er Thøger, som er hårdt plaget af corona-senfølger. Nummeret lyder måske ikke af meget, men det er Nykøbing Falster Revyens komiske højdepunkt.
FOTO: RUNE BUCH, YELLOWS Troels Malling er Thøger, som er hårdt plaget af corona-senfølger. Nummeret lyder måske ikke af meget, men det er Nykøbing Falster Revyens komiske højdepunkt.
 ?? FOTO: RUNE BUCH, YELLOWS ?? Årets parodier på de danske og engelske kongelige er kostelige!
FOTO: RUNE BUCH, YELLOWS Årets parodier på de danske og engelske kongelige er kostelige!
 ?? ??
 ?? FOTO: RUNE BUCH, YELLOWS ?? Den musikalske trio om ministerro­kader mikser frydefuldt show og satire.
FOTO: RUNE BUCH, YELLOWS Den musikalske trio om ministerro­kader mikser frydefuldt show og satire.
 ?? FOTO: RUNE BUCH, YELLOWS ?? 74-årige Bente Eskesen kan stadig både synge og danse røven ud af bukserne på en scene.
FOTO: RUNE BUCH, YELLOWS 74-årige Bente Eskesen kan stadig både synge og danse røven ud af bukserne på en scene.
 ?? FOTO: RUNE BUCH, YELLOWS ?? Revyens instruktør, Rasmus Krogsgaard, er også én af revyens fem stjerne-veloplagte solister.
FOTO: RUNE BUCH, YELLOWS Revyens instruktør, Rasmus Krogsgaard, er også én af revyens fem stjerne-veloplagte solister.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark