Ekstra Bladet

SKANDALE-PALAE SKAL BYGGES OM

Familiesel­skabet bag den omstridte Strandride­rgården nord for København har fået en bøde på 250.000 kr. for ikke at leve op til en raekke påbud

- PETER JEPPESEN

Mellem København og Helsingør knejser Strandride­rgården med udsigt over Øresund, men bag det smukke ydre gemmer sig et ulovligt byggeri, som nu koster den stenrige Thomsen-familie en bøde på 250.000 kroner.

Som Ekstra Bladet i flere artikler har afdaekket, har den stenrige familie set stort på byggeregle­r, og trods flere påbud fra Rudersdal Kommune er der ikke blevet bragt orden i sagerne hos ’Strandveje­ns skraek-nabo’.

Kommunen har derfor politianme­ldt sagen, og det er på den baggrund, der nu er faldet dom i sagen.

Konkret rammer bøden det selskab, familien ejer ejendommen igennem, og der er givet en frist til 1. september til at få rettet op på sagerne; er det ikke sket, skal der ud over bøden betales tvangsbøde­r på 25.000 kroner pr. uge, fremgår det af dommen, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i.

Advarede mod renovering

Gennem selskabet Ripaille Holding købte familien Thomsen Strandride­rgården i 2013 for 27,5 millioner kroner. Der blev over for kommunen varslet en gennemgrib­ende renovering med inspiratio­n fra kongehuset­s sommerresi­dens Marselisbo­rg Slot i Aarhus.

Både naboer, Kulturstyr­elsen, Akademiråd­et og det lokalhisto­riske museum advarede dog mod planerne om at aendre markant ved det tidligere børnehjem, som er tegnet af den danske arkitekt Thorvald Bindesbøll.

Naboklager

Ikke desto mindre fik familien tilladelse­n, og siden er der brugt cirka 100 millioner kroner på en renovering, der blandt andet omfatter en underjordi­sk parkerings­kaelder, swimmingpo­ol, traeningso­mråde, strandhus og orangeri.

Men ikke alle har vaeret tilfredse med renovering­en.

Flere naboer har klaget til kommunen over, at der blev bygget i strid med tilladelse­n, og familien Thomsen er da også flere gange blevet bedt om at lovliggøre opførelsen af f.eks. et grejskur, der er bygget ind i en skråning.

I juli 2019 bad kommunen således familien om at lovliggøre det omtalte grejskur, et orangeri, et teknikhus, en havemur samt en fritliggen­de kaelder.

Siden er der brugt cirka 100 millioner kroner på en renovering

I alt otte forhold på den enorme grund ved Strandride­rgården var ifølge kommunen stadig ulovlige

’Da der enten ikke er meddelt tilladelse til de opførte bygninger, eller vilkår i en meddelt tilladelse ikke er efterkomme­t, er brugen af bygningern­e ulovlig,’ skriver kommunen i et brev, hvor der samtidig blev varslet en politianme­ldelse.

I november 2019 måtte Rudersdal Kommune imidlertid endnu en gang henvende sig til familien Evers

 ?? ?? Ekstra Bladet 3. december 2020.
Ekstra Bladet 3. december 2020.
 ?? ?? Ekstra Bladet 22. november 2020.
Ekstra Bladet 22. november 2020.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark