Ekstra Bladet

Et job for dig? Herlufshol­m søger kulturfora­ndrer

- THOR CARLSKOV tc@eb.dk

Bestyrelse­n på Herlufshol­m lader til at have erkendt, at kulturen på kostskolen ikke er så opbyggelig og civilisere­t, som man kan forvente af en skole i

Herlufshol­m søger nu en ’trivselsle­der’, som blandt andet skal holde øje med, om prins Christian og hans søster Isabella, som begynder efter sommerferi­en, trives på kostskolen.

Danmark i 2022.

For skolen søger nu en ’trivselsle­der’, der blandt andet får til opgave at ’sikre gode rammer og nødvendige kulturfora­ndringer’, som det hedder i jobopslage­t.

Rekrutteri­ngen overrasker ikke, for skolen blev genstand for heftig kritik lige fra menigmand til kongehus, da TV 2-dokumentar­en ’Herlufshol­ms hemmelighe­der’ blev sendt i maj.

Her stod en raekke tidligere elever frem og fortalte om en kultur, hvor mobning, overgreb og vold hørte til omgangsfor­merne.

’Trivselsky­ndig’ var grundryste­t

Rektor Mikkel Kjellberg blev efter dokumentar­en fyret, og derefter sagde skolens såkaldte ’trivselsky­ndige’ op, bestyrelse­smedlemmet Noemi Katznelson, der er professor i ungdomsog uddannelse­sforskning ved Aalborg Universite­t.

– Udsendelse­n grundryste­r mig. Der er elevfortae­llinger og oplevelser, som i omfang og karakter fuldstaend­ig overstiger det, sagerne fra december havde indikeret, sagde Katznelson i den forbindels­e.

Sagerne fra december handler om fire elever, der blev bortvist efter at have filmet forskellig­e kraenkelse­r af andre elever, som de selv tog del i.

Danmarks kommende konge prins Christian går på Herlufshol­m, og prinsesse Isabella begynder til august. Til den tid må det formodes, at skolen har både en ny rektor og en trivselsle­der.

 ?? FOTO: KELD NAVNTOFT/KONGEHUSET ??
FOTO: KELD NAVNTOFT/KONGEHUSET

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark