Ekstra Bladet

SAGEN OM PER ZEIDLER

-

Tidligere lokalpolit­iker i Syddjurs Kommune Per Zeidler er ved Retten i Aalborg tiltalt for rufferi.

Sagen er berammet til at blive afviklet mandag, tirsdag og torsdag i denne uge.

Anklageren mener, at Per Zeidler i tidsrummet fra 24. maj 2019 til 29. februar 2020 har drevet virksomhed med – og tjent penge ved – at flere kvinder mod betaling eller løfte om betaling havde seksuelt forhold til flere kunder.

❘følge anklagemyn­digheden er lovovertra­edelserne sket ved, at Per Zeidler blandt andet arrangered­e flere såkaldte gangbangs på sin egen adresse i Nordjyllan­d.

□t gangbang er en seance, hvor tre eller flere personer dyrker sex med hinanden samtidig, så alle de medvirkend­e enten giver eller tager imod en seksuel ydelse.

Per Zeidler er tiltalt for at have tjent penge på at arrangere seks gangbang, samt i et tilfaelde drevet virksomhed ved at hjaelpe en kvinde, der stillede seksuelle ydelser til rådighed. Udgangspun­ktet er, at den 59-årige tidligere politiker har tjent ikke under 52.320 kroner.

❘følge anklageren fandt et af sex-arrangemen­terne sted 30. august 2019, hvor en kvinde angiveligt mod betaling eller løfte om betaling havde seksuelt forhold til flere kunder med en samlet anslået omsaetning på ikke under 7.500 kroner.

❘følge anklageren modtog Per Zeidler ikke under 1.500 kroner for sin rolle. Per Zeidler er tiltalt efter paragraffe­r, der kan give op til fire års faengsel. Samtidig er Per Zeidler i maj 2019 idømt en betinget dom for rufferi, og den dom på seks måneders faengsel kan blive udløst i forbindels­e med den aktuelle retssag.

Den 59-årige eks-lokalpolit­iker naegter sig skyldig.

Kilder: Politiets anklageskr­ift, Aarhus Stiftstide­nde og Ritzau

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark