Ekstra Bladet

WINDI SEJLENE

SIKKER SEJR OVER ØSTRIG: Men Ekstra Bladets sportschef er bekymret for de danske stjerner

-

Michel Wikkelsø Davidsen

EKSTRA BLADETS SPORTSCHEF

KAN VI BÅDE kippe med klaphatten og banke os selv i hovedet med en fuld dåseøl efter den her landsholds­termin?

Ja, det har jeg i hvert fald taenkt mig at gøre.

For jeg nyder at se det her landshold.

Jeg elsker stadig at se Joakim Maehles uimponered­e stil, Pierre Emile Højbjergs absurde udholdenhe­d og fighterege­nskaber, Jonas Winds kaelne inderog ydersider samt ikke mindst Andreas Skov Olsens eventyrlys­tne driblinger.

MEN JEG ER også bekymret.

Den her omgang Nations League har vaeret ren rovdrift. Fire kampe på ti dage – efter en saeson, hvor flere af de danske landsholds­stjerner heldigvis har spillet masser af fodbold for deres klubhold. Det er faktisk ikke i orden.

Og se bare på konsekvens­erne. Kasper Dolberg og Yussuf Poulsen har forladt lejren med skader påført under landsholds­lejren. Thomas Delaney måtte sendes tidligt på sommerferi­e draenet for kraefter.

Derfra var det ellers bare at se de danske landsholds­spillere give op en efter en i sejren over Østrig. Joakim Maehle kunne dårligt gå fra banen.

Jeg ved godt, at de her spillere går på sommerferi­e nu, men flere af dem vender tilbage til saesonopst­arten

Jeg ved godt, at de her spillere går på sommerferi­e nu, men flere af dem vender tilbage til saesonopst­arten enten helt skadede eller til en genoptraen­ing

enten helt skadede eller til en genoptraen­ing. Begge dele sender dem bag køen på deres klubhold.

DET ER PÅ ingen måde ubetydelig­t for det danske landshold. Kasper Hjulmand har jo laenge stået i den gunstige situation, at Danmarks bedste fodboldspi­llere også spiller fodbold for deres klubhold.

Jeg er da sikker på, at Morten Olsen kan fortaelle, hvordan det modsatte er.

Hvis det her landshold skal fortsaette med at vaere så dejligt forfrisken­de at se på – og også kunne spille op med Frankrig, når det bliver november, og VM starter i Qatar, så må Danmarks bedste spillere ikke sidde på baenken.

Sommeren kan blive nervepirre­nde for den danske landstraen­er. Thomas Delaney må ikke vende slidt tilbage til Sevilla, hvis han skal holde sin plads. Joakim Maehle må på ingen måde møde op til italiensk forsaeson med en skade – han har det svaert nok i forvejen.

Og laeg dertil Christian Eriksens mulige klubskifte og Andreas Christense­ns stensikre klubskifte. De har ikke samme goodwill i en ny klub, og hvem ved, om de spiller sig direkte ind i startopsti­llingerne, når eksempelvi­s Andreas Christense­n ventes at skulle spille i maegtige Barcelona?

DET ER MALURT i baegeret, ved jeg godt, og kritikken skal rettes mod de store fodboldfor­bund, der har presset den glorificer­ede traeningst­urnering ned over de slidte spillere for at få lov at holde VM i Qatar.

Det VM er i forvejen en skandale, men det bliver ikke meget bedre af en beslutning som denne.

Lad os håbe, at de danske profiler kan holde til det. For det her landshold er helt specielt.

Og det må det meget gerne blive ved med at vaere.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark