Ekstra Bladet

Danmark møder Australien til VM

- jacob

Tunesien, Frankrig og nu Australien. Det bliver Danmarks tre modstander­e i Qatar, når VM-gruppespil­let indledes til november.

Det står klart, efter Australien­s sejr over Peru i den interkonti­nentale playoff-kamp. The Socceroos vandt på straffespa­rk over La Blanquirro­ja.

Australien har ikke misset et verdensmes­terskab siden slutrunden i Japan og Sydkorea i 2002. Det bliver dermed landets femte VM i streg.

Med en placering som nummer 42 på FIFA’s verdensran­gliste var australier­ne underdogs i playoffkam­pen. Peru er naesten dobbelt så højt placeret på listen på en 22.-plads.

Afgjort på straffe

Kampen blev spillet i VMvaertsla­ndet Qatar på Ahmad bin Ali Stadium og var generelt en yderst lige affaere. Dog også uden den helt store action.

Bolden skulle trille over grønsvaere­n i hele 81 minutter, før et af holdene formåede at ramme inden for målrammen med en afslutning.

Her forsøgte australske Ajdin Hrustic sig fra distancen, men blev grebet ud af Pedro Gallese i det peruviansk­e mål.

Ingen af holdene kunne gøre forskellen i hverken de første 90 minutter eller i forlaenget spilletid. Kampen om VM-billetten blev derfor afgjort fra straffespa­rkspletten.

Her var Australien skarpest og indløste dermed en billet til Qatar.

Deja-vu

Det kommende VM-gruppespil bliver noget af et deja-vu for de danske drenge.

For fire år siden mødte vi nemlig både Australien og Frankrig ved VM i Rusland. To ud af de tre gruppekamp­e bliver dermed gentagelse­r fra VM 2018.

Begge kampe endte uafgjort i Rusland. 1-1 mod Australien og 0-0 mod de senere franske verdensmes­tre.

 ?? FOTO: MOHAMMED DABBOUS/RITZAU SCANPIX ?? Australien­s målmand Andrew Redmayne jubler efter straffespa­rkskonkurr­encen.
FOTO: MOHAMMED DABBOUS/RITZAU SCANPIX Australien­s målmand Andrew Redmayne jubler efter straffespa­rkskonkurr­encen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark