Ekstra Bladet

KLEMT FORAN SCENEN

SIKKER HEDENIKKE I ORDEN: DBU aflystes torsk aer ms visningen af landskampe­n i Faelledpar­ken på grund af ølkast. Politiet undersøger de mange sager naermere

- KEVIN DOHERTY kd@eb.dk

– Det har vaeret meget voldsomt, og det har vaeret af en så alvorlig karakter, at vi ikke mener, det er forsvarlig­t at gennemføre.

Sådan sagde kommunikat­ionschef hos DBU Jakob Høyer til Ekstra Bladet.

På grund af kast med fyldte dåser og glasflaske­r til fredagens landskamp mod Kroatien, blev opgøret mod Østrig ikke vist på storskaerm i Faelledpar­ken.

Politiet har endvidere kunnet fortaelle, at folk fredag blev klemt foran scenen. Det oplyser ledende politiinsp­ektør hos Københavns Politi, Peter Dahl, til Ekstra Bladet.

’Det, vi oplevede fredag aften i Faelledpar­ken, viste, at der var nogle ting omkring sikkerhede­n, som ikke var i orden.’

’Der var folk, der blev klemt foran scenen, og så blev der kastet med diverse genstande, hvilket jo ikke hører nogen steder hjemme, og det er episoder, som vi nu undersøger naermere’, lyder det fra ham.

Massevis af øldåser

Billeder og videoer fra Faelledpar­ken under kampen mod Kroatien, der viser hundredvis af øldåser blive kastet, har floreret vildt på de sociale medier.

Ekstra Bladet har blandt andet også set en video af en vagt, der forsøger at få en fan ned fra et højttalert­årn i menneskema­engden. Hun får kastet massevis af øldåser efter sig blot for at udføre sit arbejde.

DBU bekraefter også over for TV 2, at flere kom til skade understors k aer ms arrangemen­tet, og flere måtte en tur på skadestuen. De vil dog ikke gå ind i de enkelte tilfaelde.

Oprustede med vagter

Ølkast og pyroteknik til s torsk aer ms visning i Fa elle d parken varet velkendt problem inden kampen mellem Danmark og Kroatien.

Det fik i første omgang DBU til at opruste med flere vagter, men det var tilsynelad­ende ikke nok.

Jakob Høyer fortalte til Ekstra Bladet, at de på davaerende tidspunkt stadig vurderede, at det var forsvarlig­t at afholdes torsk aer ms visning fredag.

Nu vil DBU evaluere forløbet. Der skal også evalueres på, om det er forsvarlig­t at afholdes torsk aer ms arrangemen­ter i fremtiden.

VM indendørs

Søndag sagde kommunikat­ionschefen for DB U til Ekstra Bladet, at de regner med i højere grad at kunne kontroller­eets torsk aer ms arrangemen­t tilden foreståend­e VM-slutrunde, da det i så fald vil foregå indendørs.

– Vi har et fantastisk VM foran os, hvor vi regner med, at s torsk aer ms arrangemen­ternes kalv aer e indenfor, da det jo er i vintermåne­derne. Der kan vi lettere visitere folk og skrue opfor sikkerheds foranstalt­ningerne, siger kommunikat­ionschef hos DB U Jakob Høyer.

Først og fremmest håber DBU på, at de uvorne fans vil hanke op i sig selv fremover.

– Jeg håber, der kan vaere en selvransag­else, der gør, at de finder ud af, hvordan man opfører sig ordentligt, så vi kan gennemføre de her arrangemen­ter.

Flere måtte en tur på skadestuen

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Der har vaeret fest i Faelledpar­ken under Nations League-kampene, men indimellem kammede det over.
FOTO: KENNETH MEYER Der har vaeret fest i Faelledpar­ken under Nations League-kampene, men indimellem kammede det over.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark