Ekstra Bladet

GRUS I MASKINEN

DÅRLIG GRAESDEBUT: Holger Rune tabte i første runde i Halle til spanske Pablo Carreño Busta med 3-6, 6-7 En ommer

- KENNETH BEYER RITZAU kb@eb.dk

Det var Holger Runes første graeskamp på ATP-touren, og hans turnerings­debut blev en kort en af slagsen.

I første runde af ATP 500turneri­ngen i tyske Halle tabte han med 3-6, 6-7 til spanske Pablo Carreño Busta, der er nummer 19 på verdensran­glisten.

Holger Rune spillede senest på graes som juniorspil­ler i 2019, og det var tydeligt, at han skulle vaenne sig til underlaget efter nogle imponerend­e måneder på grusbanern­e.

Han gled et par gange på graesset, og han kunne ikke få den stopbold, han havde stor succes med på grus, til at fungere på samme måde.

På vej til Eastbourne

Turneringe­n i Halle fungerer for mange som opvarmning til årets tredje grand slam-turnering, Wimbledon, som går i gang 27. juni.

Holger Rune fik dog ikke meget forberedel­se ud af turneringe­n i Tyskland og skal nu håbe på mere succes i engelske Eastbourne, hvor han spiller fra 20. juni.

Danskeren fik faktisk en rigtig fin start på kampen.

Allerede i Pablo Carreño Bustas andet serveparti fik danskeren muligheder for et servegenne­mbrud.

Holger Rune fik hele fem breakbolde, men spanieren overlevede dem alle og servede til sidst partiet hjem.

Det så godt ud for det danske tennistale­nt, men lykken vendte hurtigt. I det efterfølge­nde serveparti udnyttede Pablo Carreño Busta, at Holger Rune lavede fejl på stribe.

Frustreret

Spanieren brød Runes serv og kørte saettet sikkert i hus.

I andet saet fulgtes de to spillere ad. Pablo Carreño Busta spillede stabilt, servede godt og vandt uden de store problemer sine serveparti­er.

Holger Rune legede en smule mere med ilden og havde flere breakbolde imod sig undervejs i saettet. Flere gange var han tydeligt frustreret, fordi han ganske enkelt ikke kunne saette sig igennem over for spanieren.

Ikke desto mindre overlevede han og sørgede for, at saettet skulle afgøres i tiebreak. Her var spanieren igen staerkest, og kampen var dermed ovre på en time og 46 minutter.

 ?? FOTO: IMAGO/MATHIAS SCHULZ/RITZAU SCANPIX ?? Det fungerede ikke rigtigt for det danske tennises i tyske Halle. Det tager tid at vaenne sig til underlaget.
FOTO: IMAGO/MATHIAS SCHULZ/RITZAU SCANPIX Det fungerede ikke rigtigt for det danske tennises i tyske Halle. Det tager tid at vaenne sig til underlaget.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark