Ekstra Bladet

Klager over Haaland-handel

-

I Spanien er det ikke faldet i god jord, at Kylian Mbappe har valgt at blive i Paris Saint-Germain, og at Manchester City har købt Erling Haaland.

Chefen for La Liga, Javier Tebas, mener, at aftalerne på grund af de voldsomme pengebeløb, de indebaerer, skader europaeisk fodbold.

Den spanske liga har derfor indgivet en klage over Citys køb af Haaland og vil i denne uge gøre det samme over Mbappes kontraktfo­rlaengelse i PSG.

Det siger han ifølge nyhedsbure­auet AFP.

Lang naese

I Madrid fik mange en lang naese, da det i maj kom frem, at Kylian Mbappe havde valgt at blive i PSG. På rygtebørse­n forlød det nemlig, at den franske superstjer­ne, hvis kontrakt med PSG stod til at udløbe denne sommer, ville fortsaette karrieren i Real Madrid.

Men sådan endte det altså ikke, efter at Mbappe satte sin underskrif­t på en ny kontrakt med den franske hovedstads­klub, der angiveligt kommer til at betale ham mellem 40 og 50 millioner euro (cirka 300-370 millioner kroner) om året i løn.

– Det er ikke Real Madrid, jeg kaemper for, når det gaelder problemet med Mbappe-forlaengel­sen. Det er europaeisk fodbold.

– At tillade dette er mere farligt end Super Leagueproj­ektet, siger Javier Tebas mandag ifølge AFP.

Manchester City har i første omgang fået fingrene i Erling Haaland ved at indløse nordmanden­s frikøbskla­usul i Dortmund på cirka 440 millioner kroner. Men inklusive løn og agentsalae­r kan handlen angiveligt ende med at koste City over to milliarder, skriver AFP.

Det fremgår ikke, hvem Javier Tebas og La Liga har klaget til over Haalandhan­dlen.

I forbindels­e med udmeldinge­n om Kylian Mbappes forlaengel­se i PSG sagde ligachefen, at man ville klage til Det Europaeisk­e Fodboldfor­bund , de franske skattemynd­igheder og EU.

Det ville La Liga gøre for ’at beskytte europaeisk fodbolds økonomiske økosystem og baeredygti­ghed’, som det lød dengang.

 ?? FOTO: WOLFGANG RATTAY/RITZAU SCANPIX ?? Erling Braut Haaland i en snak med kommende klubkammer­at Phil Foden.
FOTO: WOLFGANG RATTAY/RITZAU SCANPIX Erling Braut Haaland i en snak med kommende klubkammer­at Phil Foden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark