Ekstra Bladet

Jeg havde taget et andet valg

NADIM MULIG JOKER I EM-TRUPPEN: Nadias VM-ambassadør­rolle vil i så fald blive et tema i truppen, siger anfører Pernille Harder

-

Landstraen­er Lars Søndergaar­d saetter torsdag navne på de spillere, der skal med kvindeland­sholdet til EM i fodbold i juli.

Op til udtagelsen er det helt store spørgsmål, om den mangeårige landsholds­angriber Nadia Nadim skal udtages.

I så fald vil hendes omstridte ambassadør­rolle i forbindels­e med VM i Qatar blive et tema i truppen.

Nadim er først for nylig vendt tilbage efter en alvorlig knaeskade, men i weekenden scorede hun for sin klub, og Søndergaar­d har tidligere åbnet for at tage Nadim med, hvis hun er god nok.

Det kraever dog, at Nadim udtaler sig om Qatararbej­det. Et job, landsholds­anfører Pernille Harder ikke ville have takket ja til.

– Jeg havde taget nogle andre beslutning­er i min karriere i forhold til det. Man tager sine egne valg, og det eneste, jeg kan sige, er, at jeg havde taget nogle andre beslutning­er, siger Harder uden at ville uddybe.

Nadias kvaliteter

Qatar er i årevis blevet beskyldt af en lang raekke aktører for ikke at overholde menneskere­ttigheder og har fået stor kritik for sin behandling af landets migrantarb­ejdere.

At Nadia Nadim er med til at promovere maendenes VM i ørkenstate­n, betyder dog ikke, at hun ikke vil blive budt velkommen tilbage i truppen, understreg­er Harder.

– Hvis Lars vaelger, at hun skal med, og hun er kampklar og klar til at komme ind og hjaelpe holdet, så ved vi alle sammen, hvilke kvaliteter Nadia besidder. Og vi vil gøre alt for at vinde EM.

Den omdiskuter­ede rolle vil blive vendt.

– Bliver hun udtaget, er det da helt sikkert noget, vi snakker om internt, så det ikke bliver et problem. Også så vi kan have en udtalelse til medierne, så det ikke er noget, der bliver snakket om. Så vi alle sammen kan have fokus på EM, Chelsea-profilen.

Danskerne mangler at møde Brasilien og Norge i yderligere to testkampe inden siger slutrunden.

Første EM-kamp er mod Tyskland 8. juli og er derudover i gruppe med Spanien og Finland.

For fem år siden var Nadim og Harder de største profiler på det danske hold, der nåede EM-finalen.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Spørgsmåle­t er, om Nadia Nadim og Pernille Harder begge kommer til VM.
FOTO: LARS POULSEN Spørgsmåle­t er, om Nadia Nadim og Pernille Harder begge kommer til VM.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark