Ekstra Bladet

ISABELLAS KOVENDINGE­R

-

Kristen demokrater­nes tidligere formand Isabella Arendt er skiftet til Det Konservati­ve Folkeparti. Et parti, hvis politikhun harv ae ret skru p uenig i indtil nu.

Laes her noget af det, hun har sagt tidligere, der går stik imod de konservati­ves linje:

Om Søren Pape Poulsen som statsminis­ter:

– Både □llemann og Pape er i spil, men lige nu synes jeg faktisk, at det er to halvdårlig­e bud, fordi der er tendens til, at de saelger ud af de liberale eller konservati­ve ståsteder til gengaeld for flere mandater.

– Hvis man har taenkt sig at vaere statsminis­terkandida­t, bør man have respekt nok for embedet til at fortaelle vaelgerne, hvad man vil med magten.

Om asylcenter i Rwanda:

– Vi skal ❘KK□ lave en aftale med Rwanda. Vi kan på ingen måde garantere menneskere­ttighedern­e for asylsøgern­e, og desuden er det dybt, dybt uetisk at flytte mennesker til en lejr i måske utallige år.

Børn i Syrien:

–❘ Kristen demokrater­ne holder vif a stiretssta­tens principper. De ter forståelig­t, atm anka n føle sig fristet til at bruge foraeldren­es gerninger til at svigte sit ansvar, men det gør det ikke mere rigtigt.

– Nogle forsvarer svigtet med respekt for Danmark og beskyttels­e danske vaerdier. Her må jeg sige så tydeligt fra, man overhovede­t kan: Svigt af børn er ❘KK□ en dansk vaerdi!

Midlertidi­gt børnetilsk­ud:

–Positivtat 27.900 fattige børn hjaelpes. Fattigdom koster; uddannelse­s ma essigt, på arbejdsløs­hed, i kriminalit­et, på livet. Men Socialdemo­kratiet burde afskaffe kontant h jae lp s lo f togintegra­tionsydels­e fremfor disse lappeløsni­nger.

Om at give ukrainske flygtninge saerstatus:

– Flygtninge er flygtninge, uanset om det er Putin, Assad eller Taliban, man flygter fra. □r man først kommet til Danmark, skal man behandles ens! Den er faktisk ikke laengere!

Om at gå til graensen af konvention­erne:

– Du godeste! Vi har brug for at følge menneskere­ttighedern­e – ikke overskride dem. Og at få en dom imod sig burde skabe eftertanke og ikke stolthed. Du godeste, Konservati­ve!

Om komplicere­dere g lerfor opholdstil­ladelser:

– Måske vores absurde politik endelig laves om, nu hvor det går op for Knuth (de konservati­ves folketings­medlem Marcus Knuth, red.) og andre, hvad konsekvens­erne af deres eget arbejde er!

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark