Ekstra Bladet

ENDNU EN DF-BESTYRELSE SIGER FARVEL

Der er igen kø ved udgangen i Dansk Folkeparti, hvor naesten hele lokalbesty­relsen i Thisted har forladt partiet

- BERTIL B. FRUELUND bef@eb.dk

Fløjkrig, dårlig stemning og en ledelse, der ikke lytter, sendte i går hovedparte­n af Dansk Folkeparti­s bestyrelse i Thisted ud af partiet.

Det sker mindre en en uge efter, at bestyrelse­n i Rebild gjorde det samme. Med nogenlunde de samme begrundels­er.

– Det gør vi på grund af den interne fnidder og den manglende kommunikat­ion fra toppen med baglandet, siger nu forhenvaer­ende formand for Thisted lokalforen­ing Nina Røntved Krog.

Men det er ikke alt. Nina Røntved Krog fortaeller også om en giftig stemning og en fortsat hetz mod dem, der ikke støttede Morten Messerschm­idt i formandska­mpen.

Daglig udskamning

Dermed saetter hun fingeren på, at fløjkrigen i partiet endnu ikke er slut. Og at hun ikke oplever, at den lovede forbrødrin­g er sket.

– Det er en daglig udskamning på Facebook, der bliver ved og ved og ved over for dem, der ikke støttede Morten. De bliver haengt ud og nedgjort hver evig eneste dag. Det kan man bare ikke. Det er voksne mennesker, siger den tidligere lokalforen­ingsforman­d.

– Det sker både i de forskellig­e DF-Facebookgr­upper. Men også folk som Morten Messerschm­idts egen mor, Inge, er rigtig strid.

Bitter krig

Det har da heller ikke vaeret en dans på roser for Dansk Folkeparti de sidste år. Flere dårlige valgresult­ater ledte til interne konflikter og kritik af den davaerende formand, Kristian Thulesen Dahl.

Men også folk som Morten Messerschm­idts egen mor, Inge, er rigtigt strid

Han blev erstattet af Morten Messerschm­idt efter et hårdt formandsop­gør. Valget bragte dog ikke ro med sig. Fløjene i partiet er fortsat med at bekrige hinanden, en stribe folketings­medlemmer har forladt det, og meningsmål­ingerne er i kulkaelder­en.

Glaeden er vaek

– Vi har altid haft det så godt. Men stemningen lige nu er bare, at alle bekriger alle. Jeg forstår det ikke.

– Når man først begynder at ligge søvnløs om natten, skal man reagere. I går var en hård aften, men jeg har sovet som en baby i nat, siger Nina Røntved Krog.

Morten Messerschm­idt har afvist at stille op til interview. Til gengaeld ringer formand for Dansk Folkeparti i Horsens Michael Nedersøe for at understreg­e, at lokalforen­ingerne bliver meget inddraget.

– Der er mails, møder på Teams og masser inklusion. Jeg kan slet ikke genkende kritikken.

– For mig at se forsøger man at finde hullerne i osten, fordi man ikke har fået den formand, man gerne ville, siger han om meldingern­e fra både Rebild og Thisted.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? I problemer til halsen
For anden gang på under en uge tager en lokalbesty­relse sit gode tøj og går fra Dansk Folkeparti og dets formand, Morten Messerschm­idt.
FOTO: JONAS OLUFSON I problemer til halsen For anden gang på under en uge tager en lokalbesty­relse sit gode tøj og går fra Dansk Folkeparti og dets formand, Morten Messerschm­idt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark